Τα δύο ανοιχτά μέτωπα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει από την ερχόμενη Τρίτη τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο θέματα άμεσης διευθέτησης τα οποία είναι ανοιχτά και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού θα κληθεί να τα διαχειριστεί.

Το πρώτο είναι το θέμα την υπογραφής συμβολαίων της ΕΡΤ με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Super League για την απόκτηση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.

Η απερχόμενη κυβέρνηση αποφάσισε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές ότι η ΕΡΤ θα αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τριών ομάδων της Super League 1 και του πρωταθλήματος της Super League 2, όμως άφησε τις υπογραφές για μετά τις εκλογές.

Σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τη συμφωνία που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 2, τότε είναι πιθανό η περίφημη αναδιάρθρωση να τιναχτεί στον αέρα και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να μην αρχίσει.

Το δεύτερο θέμα αφορά το VAR το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να λειτουργήσει στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League στις 24 – 25 Αυγούστου, όμως ο διαγωνισμός έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να καλύψει και το κόστος λειτουργίας του.

Εφόσον η εκκρεμότητα με τις οπτικές ίνες, για την οποία μίλησε Γ. Βασιλειάδης συνδέεται με ενέργειες που πρέπει να κάνει η επόμενη η κυβέρνηση, θα έχουμε να κάνουμε με ένα δεύτερο θέμα που χωρίς να δημιουργεί τα διλλήματα του πρώτου, θα πρέπει να τύχει άμεσης διευθέτησης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή