Τα πέντε σημεία της συμφωνίας Βασιλειάδη – FIFA για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Σε συμφωνία κατέληξαν και τη συνάντηση που είχαν στις 18/5 στη Ζυρίχη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο.

Αμφότεροι ήταν επί της αρχής σύμφωνοι ότι η ΕΠΟ πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Ο μεν Βασιλειάδης ήθελε εγγυήσεις για χρηστή λειτουργία της ΕΠΟ, ώστε να αλλάξει το νόμο και να απεμπλακεί από το πιο δύσκολο κομμάτι που περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές του.

Αλλά και η FIFA ήθελε να λήξει η περίοδος της «επιτροπής εξομάλυνσης» και να επανέλθει η ελληνική ομοσπονδία στην κανονικότητα.

Το Soccerplus σας παρουσιάζει τα πέντε βασικά σημεία της συμφωνίας των δύο πλευρών:

1. Θα υπάρχει τακτικός, πιθανόν ετήσιος, οικονομικός έλεγχος της ΕΠΟ από εταιρεία ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών (π.χ. Deloitte).

2. Θα δημιουργηθεί από τη FIFA mediation committee (επιτροπή παρακολούθησης) η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή και τήρηση των κανονισμών και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

3. Θα παραμείνουν στην ΕΠΟ οι τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς.

4. Θα αυστηροποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας και θα ενισχυθεί η λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας.

5. Θα υπάρξει τεχνική υποστήριξη στα θέματα διαιτησίας.

Το χρονοδιάγραμμα

Από τη στιγμή που η FIFA προχωρήσει στα παραπάνω ο Βασιλειάδης θα εναρμονίσει το νόμο με το καταστατικό της ΕΠΟ στο θέμα των εκλογών και θα προβεί και σε αλλαγές στο «νόμο Κοντονή» σχετικά με τα διοικητικές κυρώσεις για περιστατικά βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Στις αρχές Ιούνιου κλιμάκιο της FIFA θα έρθει στην Αθηνά για να συζητήσει με τις Ενώσεις τα ανοιχτά θέματα του καταστατικού, που είναι το εκλογικό σώμα, ο αριθμός μελών της Ε.Ε. και οι επιτροπές.

Στη συνέχεια θα γίνει καταστατική ΓΣ και μετά θα προκηρυχθούν εκλογές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή