Τα παρασκήνιο στη Super League μετά τη συμφωνία των επτά ΠΑΕ με την ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email

Η συμφωνία Βασιλειάδη με τις επτά ΠΑΕ για να αποκτήσει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα έκλεισε, ωστόσο για να ολοκληρωθεί απομένουν κάποιες τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει και εκφραστεί ανοιχτά από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΛ, καθιστούν ακόμη το θέμα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα:

α) Ολες οι ΠΑΕ της Super League, ακόμη και αυτές που έχουν υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA, έχουν ήδη συμφωνήσει και ψηφίσει να δεσμευτούν και να αποδεχτούν τις ποινικές ρήτρες, που περιλαμβάνει η συμφωνία Βασιλειάδη – Super League προκειμένου να πάρει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά ΠΑΕ που είχαν μείνει «άστεγες». Θα εξακολουθήσουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ ή και άλλες να δέχονται τη συγκεκριμένη συμφωνία; Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο φορέας που θα επιβάλλει τις ποινές και θα δίνει τα προβλεπόμενα μπόνους, από τη στιγμή που τουλάχιστον σε επίπεδο κανονισμών, αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν περάσει στους κανονισμούς της ΕΠΟ. Και ούτε μπορούν να περάσουν αφότου το πρωτάθλημα αρχίσει, εκτός αν επιβληθούν από τη FIFA και την UEFA.

β) Το σχέδιο Βασιλειάδη προβλέπει από τη μεθεπόμενη περίοδο (2019/20) τη δημιουργία της Super League 2 με 12 ομάδες. Η προκήρυξη που έστειλε η Football League προβλέπει στη μεθεπόμενη περίοδο πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Εδώ υπάρχει μία δυσαρμονία που παραμένει σε εκκρεμότητα. Οπως σε εκκρεμότητα παραμένει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League αν και η πρόταση να πέσουν τρεις από τη Super League και να ανέβει μία από τη Football League φαίνεται ως η επικρατέστερη.

γ) Οπως προκύπτει και από το περιεχόμενο της δήλωσης του Αλέξη Κούγια υπάρχουν ομάδες που έσπευσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη NOVA για να εξασφαλιστούν όμως βλέπουν ότι όσοι παρέμειναν άστεγοι μένοντας εκτός NOVA καταφέρνουν να κλείσουν ένα συμβόλαιο με τους ίδιους ή ακόμη και καλύτερους όρους. Αγνωστο πώς αυτές οι ΠΑΕ θα αντιδράσουν. Η στάση τους θα φανεί στη Γενική Συνέλευση της Super League την Πέμπτη 9/8 προκειμένου να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και μετά να γίνει η κλήρωση. Ολα αυτά υπό την αίρεση ότι πριν θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των επτά ομάδων με την ΕΡΤ. Αν δεν έχουν υπογραφεί όλα θα είναι ανοιχτά…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή