Τα τηλεοπτικά προκαλούν τριγμούς στο ασταθές οικοδόμημα της αναδιάρθρωσης

Print Friendly, PDF & Email

Για ένα ακόμα καλοκαίρι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα ξαναπαιχτεί το σίριαλ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ, όπως συμβαίνει ανελλιπώς τα τελευταία καλοκαίρια, με τις λύσεις να δίνονται την τελευταία στιγμή, αλλά να είναι τόσο πρόχειρες, ώστε το επόμενο καλοκαίρι το θέμα να επανέρχεται στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Η ρευστή πολιτική κατάσταση και οι επικείμενες εκλογές, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα οδηγήσουν σε αλλαγή κυβέρνησης, επηρεάζουν το τοπίο των τηλεοπτικών δικαιώματων που συνδυάστηκαν, με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού, με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, με την οποία, όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το SoccerPlus, αυξήθηκε αντί να μειωθει ο αριθμός των επαγγελματικών ομάδων και έμεινε εκτός τηλεοπτικού σχεδιασμού το πρωτάθλημα της Football League, που πλέον είναι το τρίτο τη τάξει επαγγελαμτικό πρωτάθλημα.

Όμως η αδυναμία της ΕΡΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπό σύσταση Ένωσης SL2 – FL, να επιβεβαιώσει την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της SL2, που αποτελούσε συμφωνία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, προκάλεσε τριγμούς στο όχι και τόσο στέρεο οικοδόμημα της αναδιάρθρωσης, με τη διοργανώτρια να απειλεί ότι χωρίς τηλεοπτική στέγη το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει.

Όσον αφορά τις ομάδες της SL1 που συμβάλλονται με την ΕΡΤ, αυτές είναι οι Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία.

Η συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA έχει τα δικαιώματα των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος και Λάρισα .

«Άστεγες» τηλεοπτικά παραμένουν ο πρωταθλητής και κυπελλούχος ΠΑΟΚ και οι «νεοφώτιστοι» στην κατηγορία Βόλος και ΟΦΗ, που βρίσκονται σε επαφές με την ΕΡΤ και με τη NOVA.

Tις τελευταίες ημέρες βγήκαν δημοσιεύματα για επαφές του Παναθηναϊκού με τη NOVA, ενώ από την απάντηση της ΕΡΤ στην καταγγελία του Ολυμπιακού σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο, προέκυψε και επαφή της δημόσιας τηλεόρασης με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή