Τη Δευτέρα η απόφαση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με τις κάμερες “κλειστές”!

Print Friendly, PDF & Email

Τη Δευτέρα (8/5) θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Την Πέμπτη (4/5) εκδικάστηκε η έφεση που κατέθεσαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής των «ερυθρόλευκων» και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων τόνισε πως κατόπιν πιέσεων από τη Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας, η απόφαση θα βγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης έγινε μεγάλη κουβέντα για τις κάμερες στον χώρο των αποδυτηρίων του Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων είπε ότι θα ζητήσει το υλικό από την Αστυνομία, όμως ως γνωστόν το υλικό αυτό δεν υπάρχει.

Η πλευρά του Ολυμπιακού είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τη λειτουργία των καμερών και υπεύθυνη για αυτές είναι η Αστυνομία.

Η Αστυνομία του Πειραιά, από την άλλη, ισχυρίζεται πως δεν διαχειρίζεται, παρότι είναι υπεύθυνη, κάμερες στο Καραϊσκάκη που να βλέπουν στο χώρο των αποδυτηρίων. Από τον Ολυμπιακό υποστήριξαν πως οι κάμερες που υπάρχουν στα αποδυτήρια είναι ιδιωτικής εταιρίας και το υλικό σβήνεται κάθε 48 ώρες.

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πείσει πως τα επεισόδια δεν ήταν εκτεταμένα και κακώς τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές. Η πλευρά του ΠΑΟΚ με τη σειρά της υποστήριξε ότι ο χώρος που έγιναν τα επεισόδια νοείται αγωνιστικός και άρα πρέπει να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα υπέβαλλε αίτημα στην Επιτροπή να εξεταστεί ως μάρτυρας ο παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικών Μίλτος Καλόγηρος, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

Νομικοί εκπρόσωποι Ολυμπιακού: «Δύο άτομα οι δράστες των επεισοδίων»

«Δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια γιατί οι εκθέσεις κάνουν λόγο για δύο άτομα που είναι οι δράστες των επεισοδίων. Άρα μιλάμε για λανθασμένη εφαρμογή του κανονισμού. Επιπλέον, η επιτροπή ενστερνίστηκε την έκθεση της αστυνομίας για την επικίνδυνη προσέγγιση 50 ατόμων στα VIP, ενώ πρώτα έπρεπε να λάβει υπόψη του διαιτητή και του παρατηρητή που δεν γράφουν κάτι τέτοιο.

Επίσης δεν υπάρχει λεκτική βία στον διαιτητή όπως γράφεται στο φύλλο αγώνος, αλλά μόνο απρεπής διαμαρτυρία και παράλληλα δεν υπήρξε σωματική επαφή για την παρεμπόδιση εισόδου στα αποδυτήρια. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παρέμβαση του ΠΑΟΚ».

Νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ: «Οι κανονισμοί δεν λένε ότι πρέπει να υπάρχει τραυματισμός για βαρύτερη ποινή»

Στη συνέχεια οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για βία κατά αξιωματούχου, ζήτησαν το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια, ενώ σε ό,τι αφορά τα επεισόδια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού υποστήριξαν πως είναι εκτεταμένα και σε χώρο που νοείται αγωνιστικός, άρα οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να τιμωρηθούν με -3.

«Ο ΠΑΟΚ έχει έννομο συμφέρον και σωστά έγινε δεκτή η παρέμβασή του. Υπάρχει βία γιατί υπήρξε προσπάθεια επιρροής σε αξιωματούχο του παιχνιδιού και παρεμπόδιση εκτέλεσης καθηκόντων υπό το καθεστώς φόβου προς τους διαιτητές. Το λέει και ο κύριος Λασκαράκης στην κατάθεσή του, ότι τον πήγαν… καροτσάκι 10 άτομα, ενώ είχε ζητήσει να μην κλειδώσουν οι πόρτες για να έχει εικόνα το τι γίνεται στα αποδυτήρια. Επίσης, μπορεί να μην υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά οι κανονισμοί δεν λένε ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε τραυματισμός για βαρύτερη ποινή.

Ως ΠΑΟΚ ρισκάρουμε να ζητήσουμε και πάλι να λάβουμε το υλικό από τις κάμερες για το τι έγινε στο σημείο των επεισοδίων. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και ανθρώπων από το επιτελείο του, θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν να προσκομιστεί το υλικό από τις κάμερες αλλά δεν το κάνει γιατί δεν συμφέρει την υπερασπιστική του γραμμή».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, απάντησε ως εξής: «Ο κ. Βαλσάμης δεν διαγράφηκε για τη μη καταγραφή του περιστατικού με Λασκαράκη, αλλά για το περιστατικό στα VIP και τη μη καταγραφή των βεγγαλικών. Τα επεισόδια δεν έχουν γίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στα αποδυτήρια που δεν ορίζονται ως αγωνιστικός χώρος».

Αρνείται ο Μοντεστό όσα κατέγραψε ο παρατηρητής Βρακάς

Σε ό,τι αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης του Φρανσουά Μοντεστό, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού προσκόμισε φωτογραφίες και υποστήριξε ότι υπήρχε αναταραχή μεταξύ της αποστολής του Ολυμπιακού και ανθρώπους της ΑΕΚ. Παραδέχθηκε ότι πήγε στον παρατηρητή, όχι όμως για να του επιτεθεί, αλλά για να του πει σε σπαστά αγγλικά ότι δέχθηκε επίθεση.

Αρχικά μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος:

«Καταγγείλαμε σήμερα το πρωί τον παρατηρητή Βρακά για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ και την πειθαρχική επιτροπή.

Ο Βρακάς δεν κατέγραψε εν γνώσει του τους οπαδούς της ΑΕΚ που κλώτσησαν τον Μοντεστό. Ο Μοντεστό επίσης δεν μιλάει ελληνικά και δεν μπορεί να του έχει πει ”θα δεις τι θα πάθεις”».

Στην απολογία του ο Φρανσουά Μοντεστό υποστήριξε:

«Επέστρεψα στην Ελλάδα πριν από επτά μήνες. Δεν μιλάω καθόλου ελληνικά. Έχω παίξει πάνω από 20 χρόνια ποδόσφαιρο και ποτέ δεν είχα προβλήματα. Πάντα σέβομαι τους αντιπάλους. Μετά το τέλος του αγώνα πήγα να πάρω τους παίκτες και να φύγουμε, όταν και δέχθηκα επίθεση από διαπιστευμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ήταν εκεί ο παρατηρητής και του είπα στα αγγλικά “βλέπετε ότι με χτυπάνε και πρέπει να το γράψετε”. Δεν τον απείλησα και δεν τον ακούμπησα. Αν το έκανα, το έκανα άθελά μου. Αλλά δεν τον ακούμπησα ποτέ. Αρνούμαι τα όσα έχει γράψει, δεν ξέρω γιατί τα έχει γράψει όλα αυτά. Πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος.

Στην αρχή του αγώνα πήγα στον τέταρτο και ήρθε να μου πει ότι δεν έχω δικαίωμα να το κάνω. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όποτε πήγαινα να διαμαρτυρηθώ ερχόταν και μου το έλεγε πολύ συχνά».

Σημειώνεται ότι ο Μοντεστό μίλησε στα γαλλικά, έχοντας μαζί του διερμηνέα.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Μοντεστό η έδρα αποφάσισε να δώσει διορία μέχρι τις 10 το πρωί της Παρασκευής, σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Ο Ολυμπιακός είχε έτοιμο το δικό του, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ, που κατέθεσε σχετικό αίτημα για μία επιπρόσθετη ημέρα. Η απόφαση για την τιμωρία του Μοντεστό δεν αποκλείεται να εκδοθεί και αύριο (5/5).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή