Τι απέγινε μετά τη φυλακή ο οργανωτής κερκίδας που έχει περιουσία 2,3 εκατ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

Είναι μια ηγετική μορφή στην κερκίδα της Λάτσιο. Ενας αρχηγός των Ultras της ομάδας της Ρώμης που είχε κερδίσει το σεβασμό και των αντιπάλων του.

Αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα του. Ήταν, όμως, μόνο αυτό;

Ο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι βρέθηκε στη φυλακή. Αιτία δεν ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά του στις κερκίδες ή κάτι που σχετίζεται με παραβατικότητα ως οπαδός. Αιτία ήταν οι δουλειές που έκανε μέσω της ιδιότητας του αρχηγού της κερκίδας.

Πάμε λίγα χρόνια πίσω. Στο Σεπτέμβριο του 2014. Εκείνες τις ημέρες η Οικονομική Αστυνομία της Ρώμης προχώρησε στην κατάσχεση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν στον Φαμπρίτσιο Πισιτέλι, τον ιστορικό ηγέτη των Irriducibili της Λάτσιο, γνωστός με το ψευδώνυμο Diabolik.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο ακίνητα, τρία αυτοκίνητα, λογαριασμοί σε τράπεζες και ταχυδρομεία, επενδύσεις σε συμμετοχικούς τίτλους, μετά τις έρευνες που αποκάλυψαν έναν αριθμό περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων, τα οποία δε δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, με πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ένα από τα κυριότερα εμπορικά συμφέροντα του Diabolik είχε να κάνει με την πώληση των υλικού που συνδέονταν με τη Λάτσιο και τους Irriducibili.

Η κατάσχεση αφορούσε και σε μια εταιρεία που εμπορευόταν τα gadgets των Irriducibili, σε έναν εκδοτικό οίκο και σε έναν πολιτιστικό σύλλογο, η διαχείριση του οποίου ήταν μαζί με άλλα άτομα από την εξέδρα των λατσιάλι.

Αργότερα τα πράγματα χειροτέρευσαν για τον οργανωτή των οπαδών. Πληροφορίες τον ήθελαν να εκβιάζει τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο αλλά του χρέωσαν και σχέσεις με τον υπόκοσμο και με εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Diabolik έδωσε εξηγήσεις στις Αρχές και κατηγορήθηκε για τη δράση του. Σήμερα έχει επιστρέψει στο πέταλο των τιφόζι της Λάτσιο και ελέγχει πάλι τα πράγματα. Ο Πεσιτέλι είχε ενημερώσει από αρχές 2016, μέσω social media, για την επιστροφή του στα οπαδικά των λατσιάλι, καλώντας σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον των Irriducibili.

Η ανακοίνωση τους, τελικά, τον Σεπτέμβριο του 2017, στην οποία έλεγαν ότι «το Ολίμπικο είναι το σπίτι μας. Και είναι εκεί που θα μας βρείτε σήμερα, όπως χθες. Και για όλη την αιωνιότητα», ήταν ουσιαστικά η ανακοίνωση της επιστροφής τους, αν και προσπαθούν να κρατήσουν πιο χαμηλούς τόνους σε σχέση με το παρελθόν τους. Ο Diabolik είναι εκεί και κάνει κουμάντο. Οπως έκανε χρόνια τώρα…

Πηγή: forzajuve.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή