«Τον Ιανουάριο σε εφαρμογή το VAR, έχουμε πρόβλημα στη διαιτησία, προσπαθούμε να το λύσουμε»

Print Friendly, PDF & Email

O υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 για την πρόθεση της Ελλάδας να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 μαζί με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία αλλά και για τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας.

Για τη διοργάνωση του Μουντιάλ: «Έχουμε δείξει ότι θέλουμε να υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή με μεγάλα έργα, προσπάθειες να έρθουν επενδύσεις, να δείξουμε γενικά ότι σε αυτή τη γωνιά της γης κάτι αλλάζει. Υπήρξε μια μικρή προεργασία από εμένα και τον Βούλγαρο ομόλογό μου κ. Κράλεφ κατ εντολήν του Πρωθυπουργού. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι υπάρχει θέληση για ενότητα στην περιοχή. Δεν θα είναι διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Η διπλωματία μέσω του αθλητισμού είναι από τις κομβικές και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αρκετών ζητημάτων».

Για τους ξένους διαιτητές:
«Είναι μια πραγματικότητα και κάνουμε ο, τι μπορούμε για να την αλλάξουμε. Η πρόταση άλλωστε για ξένους διαιτητές είναι δική μας. Έχουμε πρόβλημα στη διαιτησία και προσπαθούμε να το λύσουμε».

Για το VAR: «Σχετικά με το VAR, δεν είναι όλα στο χέρι μας. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί διαβούλευση. Υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία, που χρειάζεται κάποια στάδια να ολοκληρωθεί. Εμείς λάβαμε την απόφαση για την εγκατάστασή του τον Ιανουάριο. Όμως έπρεπε να γίνουν όλα σύμφωνα με τη διαδικασία, να ελεγχθούν οι συμβάσεις, να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία.
Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την εφαρμογή του VAR τον Ιανουάριο, αλλά από εκεί και πέρα είναι και θέμα της ΦΙΦΑ για το πότε και με ποιο τρόπο να εφαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ελληνική διαιτησία έχει προβλήματα και προσπαθούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή