Τούρκοι βατραχάνθρωποι φωτογραφήθηκαν με τουρκική σημαία στη Σούδα

Print Friendly, PDF & Email

Τούρκοι βατραχάνθρωποι φωτογραφήθηκαν με τη σημαία της Τουρκίας στον κόλπο της Σούδας, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram και ο επίσημος λογαριασμός της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ την κοινοποίησε (κάνοντας retweet), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της άσκησης «Αριάδνη-19», η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τις 14 έως και τις 21 Μαρτίου, υπό το συντονισμό της Μόνιμης Ομάδας Εργασιών Ναρκών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Δύτες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, λοιπόν, βούτηξαν στη Σούδα και πόζαραν με την ημισέλινο. Στη συνέχεια, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε με… χαρά και περηφάνια τις φωτογραφίες και κατόπιν η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Συμμαχίας έκανε αναδημοσίευση, προκαλώντας τον εύλογο εκνευρισμό της ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα, η Αθήνα είναι έτοιμη να προβεί σε επίσημο διάβημα στο ΝΑΤΟ, ενώ μετά τις πρώτες αντιδράσεις η αναδημοσίευση κατέβηκε από το λογαριασμό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Όχι, όμως, και από εκείνον του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή