Το ανανεωμένο σχέδιο που θα παρουσιάσει η ΕΠΟ για τη μορφή του κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Το ανανεωμένο σχέδιο που θα παρουσιάσει η πλευρά της ΕΠΟ και αφορά το κύπελλο στη συνάντηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα γίνει την Τρίτη περιλαμβάνει πρόταση για διεξαγωγή διπλού τελικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA «στο σχέδιο υπάρχουν δύο προτάσεις. Στην πρώτη πρόταση το σύνολο αγώνων της διοργάνωσης είναι 131 με την προϋπόθεση να υπάρξει φάση ομίλων και στη δεύτερη 115 χωρίς ομίλους.

Στις τρεις πρώτες φάσεις θα πάρουν μέρος μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ εκτός αυτών που ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής και ανέβηκαν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα μπουν στο κύπελλο από την 4η φάση, στην οποία όπως και στις προηγούμενες οι αγώνες θα είναι μονοί.

Οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα μπουν στη διοργάνωση από την πέμπτη φάση, για τη διεξαγωγή της οποίας οι προτάσεις είναι δύο. Η… παραδοσιακή με τη δημιουργία οκτώ ομίλων και τη διενέργεια τριών αγωνιστικών και η νέα πρόταση που προβλέπει οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 και οι δύο πρώτες της Φούτμπολ Λιγκ να δώσουν διπλούς αγώνες με τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην έκτη φάση στην οποία θα έχουν προκριθεί 16 ομάδες προβλέπεται πάλι χωρισμός σε δύο γκρουπ «ισχυρών» – «ανίσχυρων» με βάση τη βαθμολογία των ομάδων στην προηγούμενη περίοδο.

Στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση προβλέπονται διπλοί αγώνες και τέλος προτείνεται η καθιέρωση διπλού τελικού.’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here