Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη από το 2021 και η σημασία του ΟΣΦΠ-Ερυθρός

Print Friendly, PDF & Email

Καθοριστικές για την ευρωπαϊκή προοπτική του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων, αναδεικνύονται η αποψινή όπως και η αυριανή βραδιά, με την ολοκλήρωση της διαδρομής των ομίλων σε Champions και Europa League.

Όχι τόσο πολύ για την 15η θέση, αφού η Ελλάδα απέχει 1.075 βαθμούς από την Σκωτία (26.375), η οποία έχει την ευκαιρία να βρεθεί με δύο ομάδες (Σέλτικ, Ρέιντζερς) στους «32» του UEL, αλλά όπως φαίνεται, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως από την σεζόν 2021-22 θα έχουμε στην Ευρώπη τέσσερις εκπροσώπους και συγκεκριμένα, μία ομάδα στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League κα τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αλλά για ένα ακόμη χειρότερο σενάριο. Αυτήν την στιγμή, η Ελλάδα είναι 17η (με 25.300 βαθμούς) και εάν υποχωρήσει στην 18η (ισχύει και για τις θέσεις έως την 27η), τότε η μοναδική εκπρόσωπός μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα πρέπει να αρχίσει νωρίτερα (!), από τον 1ο προκριματικό.

Την τρέχουσα σεζόν οι αγώνες του 1ου προκριματικού, άρχισαν στις 9 Ιουλίου και του 2ου στις 23 του ίδιου μήνα.

Μπροστά από την Ελλάδα, στην 16η θέση, βρίσκεται η Κύπρος με 26.250 βαθμούς, αλλά και με τον ΑΠΟΕΛ να έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στους «32» του UEL.

Πιο πίσω, ακολουθεί η Σερβία (25.000), σε απόσταση… αναπνοής μόλις 300 βαθμών, έχοντας επίσης την Παρτιζάν, που μπορεί να έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του Europa League, αλλά υποδέχεται στο Βελιγράδι την επίσης αδιάφορη (και ουραγό του ομίλου) Αστάνα.

Έτσι, γίνεται αντιληπτή η ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, εκτός από την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στο Europa League, αλλά και για την βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή