“Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 πήγε στο Κατάρ λόγω παρέμβασης του Σαρκοζί”

Print Friendly, PDF & Email

Για τον τρόπο με τον οποίο η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κατέληξε στο Κατάρ μίλησε ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τονίζοντας ότι όλα έγιναν έπειτα από παρέμβαση του Νικολά Σαρκοζί.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα γινόταν στην ανατολική Ευρώπη και του 2022 στις ΗΠΑ. Ωστόσο, λόγω πολιτικής παρέμβασης από τον Γάλλο Πρόεδρο (Νικολά Σαρκοζί) μέσω του αντιπροέδρου της FIFA, που ήταν ο Μισέλ Πλατινί αυτό άλλαξε. Ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε να δοθεί η διοργάνωση στο Κατάρ και κατάφερε να αλλάξουν τα πάντα. Η υποψηφιότητα των ΗΠΑ αφαιρέθηκε. Τώρα πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 μέσω παρέμβασης του Αμερικανού προέδρου (Ντόναλντ Τραμπ). Η FIFA δεν μπορεί να κάνει τίποτα όταν ο αρχηγός ενός τόσο ισχυρού κράτους κάνει τέτοιες κινήσεις. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει σημαντικό και για καλούς, αλλά και για κακούς λόγους», είπε ο Μπλάτερ στην Marca, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και της Αγγλίας για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018:

«Οι Αμερικανοί δεν δυσαρεστήθηκαν όσο οι Άγγλοι το 2018. Θυμάμαι τον Ντέιβιντ Κάμερον (ο πρώην Άγγλος πρωθυπουργός) να λέει ότι του είχα πει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δικό τους. Ποτέ δεν το είπα αυτό».

Τέλος, ο Ελβετός σημείωσε ότι αν δεν είχε δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ και την Αγγλία δεν θα είχε αποχωρήσει από την προεδρία της FIFA, κάνοντας λόγο για “πετυχημένο σχέδιο εξόντωσης”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή