Το σκεπτικό «σαλάτα» για το μπαράζ Δόξα – Καραϊσκάκης και η αιχμή κατά της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ουσιαστικά «ανακάλεσε» το σκεπτικό των δύο προηγούμενων αποφάσεών στις προσφυγές του Πανελευσινιακού και των δευτεραθλητριών της Γ’ Εθνικής, στις οποίες ανέφερε ότι ισχύει ο «παλιός ΚΑΠ» στον οποίο δεν προβλέπεται διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης στο πρωτάθλημα της Football League, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να ματαιώσει τη διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ Δόξα Δράμας – Καραϊσκάκhς για την κάλυψη της κενής θέσης στη Football League, έπειτα από την αποχώρηση του Αγροτικού Αστέρα.

Η Δόξα προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ε.Ε.Θ./ΕΠΟ. Το Διαιτητικό Δικαστήριο μ’ ένα σκεπτικό «σαλάτα» άνοιξε το δρόμο για την τέλεση του μπαράζ εφαρμόζοντας «αναλογικά» τον «παλιό ΚΑΠ», ισχυριζόμενο ότι ναι μεν δεν προβλέπεται διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης στη Football League αλλά μπορεί να εφαρμοστούν αναλογικά οι διατάξεις που αφορούν την πλήρωση των ομάδων στη Super League!

Mάλιστα, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι η Ε.Ε.Θ./ΕΠΟ εσφαλμένα προχώρησε στη ματαίωση του μπαράζ επικαλούμενη το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε στην προσφυγή του Πανελευσιανιακού.

Διαβάστε το τμήμα του σκεπτικού του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της Δόξας που φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus:

«Κατόπιν αυτών, όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, σε περίπτωση αναπλήρωσης, εφόσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 4 του προϊσχύσαντος ΚΑΠ (2016).

Περαιτέρω, αποδεικνύεται ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 της Β’ Εθνικής Επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου (Football League) προβλέπονταν ρητά ότι, το εν λόγω, πρωτάθλημα, θα πρέπει να διεξαχθεί με τη συμμετοχή σε αυτό δεκαοκτώ (18) ομάδων.

Συνεπώς οι υπάρχουσες 17 ομάδες καθιστούν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής προβληματική. Ως εκ τούτου, για την άρση του δημιουργηθέντος αδιεξόδου κρίνεται ότι θα πρέπει να τύχει αναλογικής εφαρμογής το προαναφερθέν αρθ. 4 παρ. 4 ΚΑΠ 2016.

Συνεπώς, ορθώς ορίστηκε να διεξαχθεί στις 29-8-2017 μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ για την κάλυψη αυτής της 18ης κενής θέσης αγώνα μπαράζ, ενώ εσφαλμένα ο αγώνας αυτός ματαιώθηκε με την ένδικη απόφαση της ΕΠΟ, γιατί κρίνεται ότι η 86/2017 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου δεν αποτελεί εμπόδιο για την αναλογική εφαρμογή του προαναφερθέντος άρθρου.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή