Τραγωδία στο Περιστέρι: Είχε γίνει καταγγελία για παραμέληση

Print Friendly, PDF & Email

Ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της οικογένειας, μέλος της οποίας ήταν το 2,5 ετών αγοράκι που έχασε την ζωή του από ασφυξία, είχε δεχτεί στις 4 Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή