Τσίκινης: “Το VAR δεν είναι αλάνθαστο όμως δεν πρέπει να το απαξιώσουμε”

Print Friendly, PDF & Email

Ο καθηγητής διαιτησίας και κριτής του Master Ref, Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για τη χρήση του VAR στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα όσο αφορά τη χρήση του VAR γιατί είναι κάτι καινούργιο. Γενικότερα το VAR στην Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής. Μπαίνει στη ζωή μας όχι για να αντικαταστήσει τον διαιτητή. Είναι ένα σύστημα βοήθειας για ζητήματα που αφορούν βάσεις πρωτοκόλλου. Σίγουρα το VAR δεν είναι αλάνθαστο και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Δημιουργεί προβλήματα πολλές φορές. Υπάρχουν φάσεις που μπορεί να μην δείξει στη ροή του παιχνιδιού. Ίσως να το έχουμε παρεξηγήσει. Ο διαιτητής είναι αυτός που θα παίρνει πάντα την τελική απόφαση».

Για τη χρήση του VAR στην Ελλάδα: «Το σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί με λιγότερες κάμερες από ότι στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα έχουμε τρία άτομα, που είναι το μίνιμουμ, μέσα στο δωμάτιο του VAR, ενώ στο εξωτερικό έχουν πέντε με έξι».

Για το βοηθητικό ρόλο του VAR: «Γίνονται σοβαρά λάθη στα μεγάλα πρωταθλήματα από το VAR. Δεν πρέπει να το απαξιώσουμε όμως γιατί θα κάνει κακό στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε το καλό που κάνει. To VAR είναι βοηθητικό και προσπαθεί να μην αλλοιώνονται τα αποτελέσματα. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί σωστά».

Για το αν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το VAR: «Όχι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο χρόνου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή