Τσίπρας: "Αλλαξαν τα μέλη για να ελέγξουν την ΕΕΑ και τώρα τρώνε ξύλο"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχολιάζοντα την αλλαγή των δύο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ ήταν σε εξέλιξη η εξέταση της υπόθεσης που αφορούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

«Πήρε την απόφαση (σ.σ. ο Αυγενάκης) να αντικαταστήσει δύο από τα πέντε μέλη, παρακάμπτοντας τον Νόμο Βασιλειάδη, τον Νόμο που είχαμε ψηφίσει εμείς, που έλεγε ότι για να ορίσεις μέλη σε αυτήν την Επιτροπή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα έπρεπε να έχεις την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ήρθε λοιπόν στη Βουλή και την παραπλάνησε λέγοντας ότι θα μείνουν τα ίδια μέλη και πήγε μετά και τους άλλαξε, χωρίς να πάρει την Έγκριση της Βουλής, μην γίνει και κανά λάθος και δεν μπουν αυτοί που θέλουμε. Και αφού λοιπόν τους άλλαξε και η κοινή λογική λέει ότι τους άλλαξε για να ελέγξει το Μαξίμου τη σύνθεσή της Επιτροπής, αυτή η Επιτροπή βγάζει μια απόφαση. Και βγαίνει ο Αυγενάκης και κάνει δήλωση ότι δεν του αρέσει αυτή η απόφαση. Ποιους κοροϊδεύουν τώρα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σχολίασε ο πρώην Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μετά από αυτή την ενέργεια τρώει «ξύλο» και από τις δύο πλευρές.

«Προσέξτε, για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να έχεις τον Κωνσταντινέα που είναι διαιτητής να σφυράει έναν αγώνα μέχρι το 90’ και μετά να τον αλλάζεις και να βάζεις έναν άλλο διαιτητή. Και στο 93’ να γίνεται μια αμφισβητούμενη φάση και να σφυρίζει πέναλτι, ε τι θα πει η φίλαθλη γνώμη; Ό,τι και να έδινε… Είτε το έδινε είτε δεν το έδινε… Ξύλο θα έτρωγε και από τις δύο πλευρές, όπως τρώει τώρα ξύλο η Κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here