Υπέρ της εισαγωγής του VAR δηλώνουν τα 2/3 των οπαδών του αγγλικού ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Υπέρ της εισαγωγής του VAR στα αγγλικά γήπεδα τάσσονται οι υποστηρικτές των ομάδων του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η English Football League (EFL) σε συνολικά 28.000 οπαδούς των 72 ομάδων που βρίσκονται υπό την σκέπη της, το 64% δήλωσε θετικό στην εισαγωγή τόσο του Video Assistant Referee όσο και του goal-line technology.

Στην ίδια ερώτηση, το 29% προτιμά τη χρήση μόνο της δεύτερης τεχνολογίας ενώ μόλις το 4% παρουσιάζεται αρνητικό σε κάθε είδους τεχνολογική παρέμβαση.

Ως προς τον τρόπο που θα χρησιμοποιείται το VAR από το διαιτητή, 6 στους 10 κρίνουν σωστό η χρήση του να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει αμφιβολία.

Ένα σημαντικό 28%, ωστόσο, θεωρεί σωστό ο ρέφερι να συμβουλεύεται το VAR μόνο αν δεν καθυστερεί τη ροή του παιχνιδιού, ενώ στο 40% έφτασε η σύμφωνη γνώμη όσων θεωρούν ότι θα πρέπει να αφορά περιπτώσεις αποκλειστικά εντός της μεγάλης περιοχής.

Η συγκεκριμένη έρευνα περιλάμβανε ευρύ φάσμα θεμάτων για τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποστηρικτές. Μεταξύ των οποίων η εμπειρία που βιώνουν στα γήπεδα, η σύνδεση τους με τον αγαπημένο τους σύλλογο, η προσέλευση στους αγώνες, καθώς και τα τηλεοπτικά.

Δείτε τα αποτελέσματα ολόκληρης της έρευνας:

Πηγή: sport-fm

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή