Υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της FIFA στην υπόθεση του Αλ Αραϊμπι ο Ινφαντίνο

Print Friendly, PDF & Email

Τις… παρασκηνιακές ενέργειες της FIFA στην υπόθεση του Χακίμ Αλ Αραϊμπι, του πρόσφυγα ποδοσφαιριστή από το Μπαχρέιν, υπερασπίστηκε με δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο 25χρονος, ο οποίος έφυγε από το Μπαχρέιν το 2014, κρατήθηκε σε φυλακή της Ταϊλάνδης για περισσότερο από 2 μήνες, μετά το αίτημα του κράτους του Κόλπου, προτού επιστρέψει στο οικογενειακό του σπίτι στην Αυστραλία την Τρίτη (12/02), όπου αποθεώθηκε από εκατοντάδες υποστηρικτές.

Ο Αλ Αραϊμπι κατηγορήθηκε για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες των Αράβων την άνοιξη του 2011, τα οποία αρνείται κατηγορηματικά. Ζήτησε κι έλαβε πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία, ενώ βρέθηκε στην Ταϊλάνδη για το μήνα του μέλιτος.

«Έχουμε ήδη δουλέψει για την επίλυση αυτής της υπόθεσης μέσω «επίσημων καναλιών», προφανώς. Εργαστήκαμε επίσης και παρασκηνιακά», ανέφερε ο Ινφαντίνο σε συνέντευξη Τύπου στην Πόλη, όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχτηκε για έλλειψη δημόσιων δηλώσεων η FIFA.

«Προτιμώ να μην κάνω δηλώσεις ή συνεντεύξεις Τύπου, προτιμώ να έχω αποτελέσματα, έτσι δουλεύουμε στη FIFA», πρόσθεσε στο τέλος της συνόδου κορυφής της FIFA ο Ινφαντίνο και συνέχισε: «Νομίζω ότι μπορούμε να γιορτάσουμε το γεγονός ότι όλα έληξαν με πολύ θετικό τρόπο και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».

Ο Αραϊμπί είχε καταδικαστεί για βανδαλισμούς σε αστυνομικό τμήμα του Μπαχρέιν και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ερήμην. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση, λέγοντας ότι έπαιζε σε αγώνα που μετέδιδε η τηλεόραση κατά τη στιγμή που διαπράχθηκε το αδίκημα και ότι του χορηγήθηκε άσυλο στην Αυστραλία το 2017. Ωστόσο, το Μπαχρέιν ζήτησε την έκδοσή του από την Ταϊλάνδη.

Απελευθερώθηκε μετά από σχεδόν τρεις μήνες διπλωματικών συνομιλιών, νόμιμους ελιγμούς από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, Ταϊλάνδης και Μπαχρέιν και μια δημόσια εκστρατεία από τους ποδοσφαιριστές και τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή