Υπό συζήτηση σχέδιο ενοποίησης της Super League 2 και της Football League

Print Friendly, PDF & Email

Οι ομάδες της Football League φέρονται να συζητούν προκειμένου να προτείνουν σχέδιο ενοποίησης των κατηγοριών της Super League 2 και της Football League στο πλαίσιο νέας αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Οι ομάδες με αφορμή την εξάπλωση του Κορωνοϊού και των προβλημάτων που αναμένεται να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο αλλά και στην οικονομία του ποδοσφαίρου και επειδή κρίνουν ως αποτυχημένο το μοντέλο της αναδιάρθρωσης που εμπνεύστηκε ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται να προτείνουν τη δημιουργία δύο ομίλων με 28 ομάδες σε δύο ομίλους των 14 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια στη δεύτερη εθνική κατηγορία, δηλαδή τη Super League 2 και ουσιαστικά την κατάργηση της Football League, που είναι η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Όσον αφορά τον προβιβασμό και τον προβιβασμό / υποβιβασμό των ομάδων στην Super League 1 και την Γ’ Εθνική αντίστοιχα οι ομάδες αναμένεται να προτείνουν ο αριθμός να παραμείνει ο ίδιος.

Ήδη οι ομάδες της Football League έχουν στείλει επιστολή στην Ένωσή τους χαρακτηρίζοντας το μοντέλο της αναδιάρθρωσης αποτυχημένο ενώ και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με επιστολή που έστειλε προτείνει την αναδιάρθρωση προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή