Φαν’τ Σιπ: “Πρέπει να επιστρέψουν η ενέργεια και το πάθος στην Εθνική ομάδα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Τζον Φαν’τ Σιπ κατά την παρουσίασή του, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέφρασε την πίστη του ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμη να προλάβει το τρένο της πρόκρισης.

Το “παρών” στην παρουσίαση έδωσαν επίσης ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, και ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών Τάκης Φύσσας, αλλά και οι συνεργάτες του Φαν’τ Σιπ: Ρόμπ Βίτσκε και Μιχάλης Βαλκάνης.

Αναλυτικά τόνισε:

«Όλοι μαζί να φτιάξουμε μια νέα αρχή. Το πιο σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή είναι να φτιάξουμε μια ομάδα. Αν έχεις ομάδα μπορείς να μιλήσεις για τακτική, στυλ παιχνιδιού. Είδαμε ότι υπάρχει ποιότητα αλλά και ότι η ομάδα δεν έπαιζε σε πλήρη ποιότητα. Μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Αυτή είναι η πρώτη πρόκληση για εμάς

Αν δεν πίστευα στην πρόκριση δεν θα ήμουν εδώ. Πρέπει πάντα να πιστεύεις, να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά όχι εκτός πρόκρισης. Με Φινλανδία είναι πολύ σημαντικός αγώνας, πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα, υπάρχουν βαθμοί που μπορούμε να πάρουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και στο τέλος θα δούμε. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε”

Ερωτηθείς για τη φιλοσοφία του, ο Φαν’τ Σιπ, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία να έρθω και να εργαστώ εδώ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ξεκινήσει ήδη να εργαζόμαστε, σε συνεργασία με τους κ. Φύσσα και Κωνσταντινίδη. Έχουμε μια ιδέα, έχουμε παίξει με 4-3-3 αλλά μπορείς να παίξεις και άλλα στυλ. Η Εθνική ομάδα, πρέπει να έχει ενέργεια, πρέπει να επανέλθει το πάθος στην ομάδα.

Είναι μεγάλη ευκαιρία, μια σπουδαία ευκαιρία. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα είμαστε μέρος αυτού του πρότζεκτ. Ξέρουμε το πρότζεκτ του Euro 2004. Το 1998 ήμασταν με τον Άαρον στην Ολλανδία. Μπορείς να πετύχεις πολλά όταν παίζεις ως ομάδα. Κάποια φορές μπορεί να έχεις σκαμπανεβάσματα αλλά η βάση είναι να έχεις dna αγωνιστών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επανέλθει η πίστη στην ομάδα. Θα βάλουμε τα στοιχεία που μπορούν να πετύχουν, δεν θα είναι ολλανδικό ή γερμανικό στυλ. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Για τα άσχημα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια: «Δεν μπορώ να κρίνω τι είχε συμβεί, μπορώ να κρίνω αυτά που είδαμε. Είδαμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Έχουμε λίγο χρόνο αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να είναι ενωμένη, με ξεκάθαρο τρόπο σκέψης. Πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον, είδαμε αρκετά ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε πράγματα στους δύο αγώνες που ακολουθούν».

Για το τι θέλει να πετύχει: «Θα δείξουμε βίντεο από άλλα παιχνίδια της Εθνικής στα παιδιά, υπάρχουν κάποια πράγματα για βελτίωση. Δεν είναι ότι είμαστε εδώ και θα κάνουμε θαύματα, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Θα προσπαθήσουμε να δούμε το παιχνίδι, να το αναλύσουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Είναι θέμα να χτίσεις, να οικοδομήσεις».

Για τον ομογενή Βασιλειάδη: «Ξέρουμε ότι ο Βασιλειάδης τα πάει πολύ καλά στη Γερμανία, υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε στους παίκτες που είναι στην Εθνική. Παυλίδης και Βρουσάι τα πάνε πολύ καλά. Παίζουν στις ομάδες τους, είχαν πολύ καλό δεύτερο μισό πέρσι και ξεκίνησαν πάλι πολύ καλά φέτος. Θέλουμε και παίκτες από την κ21 όπως ο Λημνιός, έτσι θέλουμε να πορευτούμε. Κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει θα τον δούμε. Ο Μήτρογλου έπαιξε τρεις φορές, γνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο στα πόδια του. Έχω μιλήσει μαζί του. Είμαστε ικανοποιημένοι που ξεκίνησε να παίζει στην Ολλανδία, ξέρουμε τις δυνατότητες του, αν συνεχίσει να παίζει έτσι, θα μπορέσει να παίξει Εθνική» σημείωσε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή