Φλωρίδης: “Τότε ήταν κανονικός υπόκοσμος. Ο Μπίκας μπορεί να φτιάξει τη διαιτησία”

Print Friendly, PDF & Email

Ο άλλοτε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στο θέμα με τις λέσχες φιλάθλων υποστηρίζοντας ότι μεγεθύνονται οι αντιδράσεις και δεν λύνεται το ζήτημα. Ενώ μιλώντας για την διαιτησία τόνισε πως ακόμη χρειαζόμαστε τους ξένους διαιτητές και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επαναφορά του συστήματος Μπίκα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δηλώσεις Αυγενάκη σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων: «Είμαστε στο ίδιο μεγάλο θέμα για το τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο μια ενέργεια αλλά πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να μπορεί ο χώρος να λειτουργήσει με έναν τρόπο αποδεκτό από τον κόσμο και να σταματήσουν και οι επιφυλάξεις. Η υπόθεση των Συνδέσμων είναι από πολύ παλιά και είχαν βρεθεί τρόποι. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι. Αυτό ξεκινάει από το εξής: Η μεν Πολιτεία πρέπει να ελέγχει την τήρηση των νόμων που ψηφίζει και οι δε αρμόδιοι θα πρέπει να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν τους νόμους αυτούς. Συνήθως δε γίνεται αυτό που πρέπει».

Τι έχουν να φοβηθούν και δεν εφαρμόζουν το νόμο: «Απολύτως τίποτα. Η ισχύς του κράτους είναι τόσο μεγάλη και απέναντι της δεν μπορεί να υπάρξει κανείς. Προφανώς υπολογίζουν τα πράγματα και το κόστος με το δικό τους τρόπο. Πιστεύω θα υπάρξει όφελος εάν γίνει. Υποθέτω κάποιοι φροντίζουν να μεγεθύνουν το μέγεθος των αντιδράσεων. Στην πραγματικότητα όταν υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται τρένο θα υπάρχει μόνο όφελος».

Τη ΝΟVA και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Σε μια ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Έχουμε την λεγόμενη τηλεοπτική αγορά όπου υπάρχουν η NOVA και άλλα κανάλια. Το τηλεοπτικό προϊόν του ποδοσφαίρου βγαίνει προς πώληση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το πάρει. Δεν μπορείς να βάλεις περιορισμούς στην ελεύθερη αγορά. Το θέμα είναι εάν όσοι οργανώνουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου θα εισάγουν τους κανόνες της διαφάνειας».

Τη διαιτησία: «Πριν γίνει η προσπάθεια της εξυγίανσης τα πράγματα ήταν αλλιώς. Δεν σημαίνει αυτό ότι έχουν αλλάξει εντελώς τώρα αλλά έγινε μια παρέμβαση τέτοια που να οδηγεί το παιχνίδι να διεξάγεται με καθαρούς κανόνες. Ο κόσμός έχει στραμμένη την προσοχή του στο διαιτητή και για αυτό είναι το πιο κρίσιμο θέμα. Τότε ήταν κανονικός υπόκοσμος. Τώρα χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα φτιάξει τη διαιτησία όπως την είχε φτιάξει ο Μπίκας τότε. Ο Μπίκας είναι κατάλληλος καθώς αυτός που θα αναλάβει θα πρέπει να κάνει μια δουλειά εις βάρος και να επαναφέρει την αξιοπιστία στο διαιτητή. Τώρα χρειαζόμαστε τους ξένους διαιτητές».

Το VAR: «Συνδέεται και πάλι με ανθρώπους. Απλά αποκαλύπτει πιο εύκολα το λάθος. Τους ξεγυμνώνει τώρα. Εάν λοιπόν δίπλα στο VAR έχει και μια ελληνική διαιτησία που είναι οργανωμένη με το σύστημα του Μπίκα τα πράγματα θα αλλάξουν. Βέβαια θα πρέπει η Πολιτεία να επιβλέψει τους νόμους και η ΕΠΟ να πάει σε μια βαθιά τομή και να επαναφέρει το σύστημα εκείνο. Η υπόθεση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι πολυπαραγοντική».

Πηγή: metrosport

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή