Χατζάκης: “Πλασματική η εικόνα στην Ελλάδα – Αδύνατη η παρακολούθηση της επιδημίας”

Print Friendly, PDF & Email

Για πλασματική εικόνα μίλησε ο καθηγητής επιδημιολογίας Άγγελος Χατζάκης σχολιάζοντας τα μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα και προειδοποίησε ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι έχουν κολλήσει. Ωστόσο, άφησε χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η κρίση θα τελειώσει ως το Μάϊο.

Ο κ. Χατζάκης, ο οποίος είναι καθηγητής επιδημιολογίας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και είπε ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε «εκθετική φάση», προέβλεψε δε ότι την προσεχή εβδομάδα θα φτάσουν στο μάξιμουμ τα κρούσματα.

Όπως είπε είναι αδύνατον να ελεγχθούν όλα τα κρούσματα.

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα σοβαρό θέμα, έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, δεν υπάρχουν αντιδραστήρια με αποτέλεσμα τα 21 καινούρια – γελάγαμε με τον κ. Τσιόδρα – να είναι καθυστερημένες διαγνώσεις» είπε.

«Άρα στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες που έχουν αυτό το θέμα, η παρακολούθηση της επιδημίας είναι αδύνατη» πρόσθεσε.

«Άρα η εικόνα είναι πλασματική;» ρωτήθηκε ο κ. Χατζάκης.

«Απολύτως πλασματική» είπε κατηγορηματικά.

Μέσα Μαΐου θα έχει τελειώσει η κρίση

Ο κ. Χατζάκης πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιδημία έχει ημερομηνία λήξεως σύντομα, για την ακρίβεια περί τα μέσα του Μαΐου.

Ερωτηθείς πού βασίζει την εκτίμησή του είπε: «έχουμε πάει και αναλύουμε τις επιδημίες σε χώρες όπου που έχει τελειώσει, πχ η Κίνα, η Κορέα. Στην Κίνα η επιδημία «έτρεξε» σε δυο μήνες, στην Κορέα, που είναι πιο μικρή χώρα σε 1,5 μήνα».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή