“Χωρίς το Μουντιάλ δεν θα συζητούσαμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ”

Print Friendly, PDF & Email

Για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 21/11/2019, μίλησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η διοργάνωση δεν θα υπήρχαν συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ (σ.σ. κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητες πολλές καταγγελίες που κάνουν λόγο για εκμετάλλευση εργατών που ετοιμάζουν τα γήπεδα).

«Αυτό το Μουντιάλ θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά. Από την κοινωνική του πλευρά, είχε πολύ σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή. Όταν σκέφτεστε όλες τις συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων… χωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτές οι συζητήσεις δεν θα είχαν συμβεί και οι βελτιώσεις που συνέβησαν δεν θα είχαν συμβεί, επίσης», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο beIN Sports ο Ινφαντίνο υπογράμμισε ότι περιμένει μία εξαιρετική διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες για ποδόσφαιρο, η πρόσβαση των φιλάθλων στα γήπεδα θα είναι εύκολη, ενώ αποκάλυψε ότι κάποια γήπεδα θα μεταφερθούν σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή