Ψηφίστηκε η τροπολογία για την τακτοποίηση οφειλών Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών

Print Friendly, PDF & Email

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) από τη Βουλή η τροπολογία για τις οφειλές των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών και πλέον είναι νόμος του κράτους.

Η τροπολογία προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λπ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Αν μετά το πέρας της εκκαθάρισης δεν ικανοποιηθούν οι δανειστές, τότε αναβιώνουν και αυτά τα χρέη στη νέα ΠΑΕ. «Δίνεται ένα περιθώριο στη νέα ανώνυμη εταιρεία χωρίς κανένας να χάνει τα δικαιώματά του», έχει δηλώσει ο κ. Βασιλειάδης.

Ειδικά η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής εισέπραξε με ικανοποίηση το συγκεκριμένο νέο καθώς δημιουργήθηκε μία θεσμική ασπίδα κατά των επιθετικών πιστωτών της προηγούμενης διοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here