Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό, άνοιξε ο δρόμος για εκλογές στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη ΓΣ το καταστατικό. 140 ψήφισαν “ναι”και 32 ψήφισαν “όχι”. Η ψήφιση του καταστατικού, από το οποίο αφαιρέθηκε η διάταξη για τα κωλύματα παραγόντων, αποτελούσε προϋπόθεση από την πλευρά των υπερεθνικών θεσμών και την κυβέρνησης και πλέον ανοίγει το δρόμο για εκλογές εντός Ιουλίου.

Οι Ενώσεις που ψήφισαν κατά των αλλαγών στο καταστατικό είναι οι Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λακωνίας, Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Πειραιάς και Μεσσηνίας, από την οποία όμως ψήφισε “ναι” ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της.

Η εκτίμηση που γίνεται από τον τρόπο που ψήφισαν κάποιες Ενώσεις αλλά και το “ναι” της ΠΑΕ ΟΣΦΠ είναι ότι η “αντιπολίτευση” με την ευρεία έννοια δεν ήθελε να μπλοκάρει την ψήφιση του καταστατικού.

Ακολούθουν αποσπάσματα κάποιων από τις ομιλίες που έγιναν πριν την ψήφιση του καταστατικιού 

Φρέρης (ΕΠΣ Κυκλάδων): Δεν κάνατε τίποτα για την ΕΠΣ Κυκλάδων και το νησιωτικό ποδόσφαιρο. Θα περάσει η αφαίρεση των κωλυμάτων από το Ειρηνοδικείο;

Δρόσος (πρόεδρος ΠΔΕ): Εκτιμούμε ότι θα περάσει

Καρράς (ΕΠΣ Λακωνίας): Συρραφή το νέο καταστατικό. Αλλάξατε άρθρα για να περάσει το καταστατικό. Κι αν βγει διοίκηση θα είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας; Aφού ξέρετε πόσα στρατόπεδα υπάρχουν. Είμαστε ουρά του του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρώτα θα έρθει η πολιτεία και θα φέρει το νόμο για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και μετά εμείς να ψηφίσουμε για το καταστατικό.

Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής): Στους κήπους δεν υπάρχουν μόνο μαρούλια υπάρχουν και αγγούρια.. Έγινε παραξικόπημα στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ανάξιοι και φέραμε μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο. Κύριε Δρόσο ποιος θα δικαιώσει τους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο; Eσείς μ’ ένα βούλευμα φεύγετε από τη δουλειά σας. Λυπάμαι που υπηρετήσατε αυτή τη διοίκηση. Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει νέος νόμος καταστατικό δεν ψηφίζω.

Δρόσος: Ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει παρόμοιες διατάξεις.

Λάκοβιτς (UEFA): Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα καλύπτεται ως προς το σύνολο των εξόδων από τις FIFA/UEFA. Τα υπόλοιπα που αφορούν την Επιτροπή Παρακολούθησης θα καθοριστούν από τη FIFA. Θα ελέγχεται ο πρόεδρος και οι αποφάσεις της ΕΠΟ ώστε να ελέγχεται ότι όλα λειτουργούν σωστά. Για το αν το Ειρηνοδικείο θα αποδεχθεί τις αλλαγές, μιλήσαμε με την κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρχει διάλογος με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την κυβέρνηση, η οποία μας είπε ότι όλα αυτά που προτείνουμε θα γίνουν δεκτά. Η κυβέρνηση περιμένει να δει τι θα γίνει στη ΓΣ και μετά θα νομοθετήσει για να πάμε σε εκλογές. Αν δεν γίνει αυτό θα ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το που θα οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή