Όρθιος (1-1) και με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη

Print Friendly, PDF & Email

Πρεμιέρα στα play-offs με ισοπαλία (1-1) έκαναν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Τα γκολ ο Μπεργκ στο 38′ και στο 56′ ο Μασούρας. Με παίκτη λιγότερο από το 12′ οι «πράσινοι», που έχασαν στο πρώτο ημίχρονο και τον Βιγιαφάνες με τραυματισμό.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 12′ λόγω της αποβολής του Ζέκα και χάνοντας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τραυματισμούς τους Βιγιαφάνες και Μέστο, η ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, μπορεί να λογιστεί θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε ο Πανιώνιος πίεσε στην επανάληψη, είχε ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή όμως περιορίστηκε τελικά στο 1-1.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα και στο 2′ έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Κλωναρίδη και Βιγιαφάνες. Στο 9′ ο Πανιώνιος απάντησε με κεφαλιά του Ρισβάνη που έκοψε προ της γραμμής ο Μολέντο και στο 12′ ο Ζέκα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Στυλιαρά για ανατροπή του Μασούντ.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν επηρεάστηκε και στο 38′ άνοιξε το σκορ με τον Μπεργκ να εκτελεί άψογα τον Γιαννιώτη με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κεντρικά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν προς στιγμήν με σουτ του Μασούντ το οποίο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, ο Πανιώνιος βγήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση και στο 56′ ισοφάρισε με κεφαλιά του Μασούρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Με το μομέντουμ υπέρ τους οι «κυανέρυρθοι» συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ. Στο 58′ το σουτ του Γεσίλ από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Στο 79′ ο Σιώπης βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο Μολέντο έκανε το τάκλιν, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Βραζιλιάνος αμυντικός πρόλαβε τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή με τους παίκτες του Πανιώνιου να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Στο 87′ ο Μπεν γύρισε την μπάλα παράλληλα από δεξιά, ο Βλαχοδήμος έχασε τη φάση, αλλά ο Ρισβάνης σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός παραλίγο να «κλέψει» και το τρίποντο, όμως το σουτ του Λέτο από το ύψος του πέναλτι, το εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης σε κόρνερ.

Σημειώνεται ότι ο Βιγιαφάνες υπέστη βαρύ διάστρεμμα και όλα δείχνουν ότι θα χάσει τα υπόλοιπα ματς των play-offs. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός έχει δύο βαθμούς και ο Πανιώνιος έναν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ (95’ Σαββίδης), Μασούρας (70’ Λάμπρου), Γεσίλ (81’ Ταπόκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο (75’ λ.τ. Ρέις), Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (32’ λ.τ. Μαρινάκης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Λέτο), Μπεργκ.

Διαιτητής: Δ. Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή