“Οταν το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτοδιοίκητο, ποιος είναι ο ρόλος μας;”

Print Friendly, PDF & Email

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε o αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέργιος Αντωνίου με αφορμή τις δηλώσεις Κούγια, το VAR και την διαιτησία.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια: «Καταρχάς, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο παραπάνω από 30 χρόνια. Παίζανε οι φίλοι μου ποδόσφαιρο και έτρεχα μαζί με τους φίλους μου ως παράγοντας. Ποτέ δεν υπήρξα υπάλληλος της ΕΠΣ Πέλλας. Αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι. Ο κύριος Κούγιας θα έπρεπε να ενημερωθεί περισσότερο για εμένα, μάλλον τον πείραξε η πλειοψηφία στους ψήφους. Δεν θα αναφερθώ στην παρουσία του Κούγια στον χώρο επειδή δεν είναι μπροστά.

Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Με ξέρουν εμένα καλά για την προσφορά μου στο ποδόσφαιρο. Είμαι εκπρόσωπος της ΕΠΟ και υπηρετώ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια, πλένοντας φανέλες ενώ ήμουν σε διοικητικές θέσεις. Οι Μελισσανίδης και Σαββίδης με βρήκαν εκεί ήμουν ήδη πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας. Θα είμαι πολύ καλύτερα όταν φύγει ο έλεγχος της ΦΙΦΑ, δεν μπορεί να μας χωρίζει σε φατρίες ο Κούγιας.

Δεν είμαι ευχαριστημένος με την παρούσα κατάσταση, γίνονται λάθη. Υπάρχει ασυνεννοησία με την κυβέρνηση, δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ με την απόφαση του υπουργού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Επιτρέψαμε στον κ. Βασιλειάδη να την κάνει αυτήν, και είναι δικιά μας ευθύνη. Στον βωμό της χρηματοδότησης των ομάδων και στην προσπάθεια να μειώσει τις ομάδες της Φουτμπολ Λιγκ, προσθέτοντας μία νέα κατηγορία, σνομπάροντας την Φουτμπολ Λιγκ. Είναι δυνατόν να παίζουν τοπικές ομάδες σε ένα διευρυμένο πρωτάθλημα.

Στην Σουπερ Λιγκ τέθηκε το θέμα του 3-1-1 αλλά υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ του Γραμμένου με τα δημοσιεύματα που τον μείωνε. Έπρεπε από την αρχή να υπάρχει συνοχή και να υπάρχει τεχνοκρατία. Αυτή την στιγμή βλέπουν ομάδες από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που φυλλοροούν και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Ας έρθει τώρα η πολιτεία που ζητάει την κάρτα υγείας του αθλητή, όλα αυτά πληρώνονται από τους παράγοντες και ερημώνονται τα χωριά. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου;!»

Σχετικά με τις φατρίες: «Εγώ θέλω στην ΕΠΟ να μην υπάρχουν διαφορές. Υπάρχουν διαφορές στο θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά να μένουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να συμφωνήσει με αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να αλλάξει κάτι. Θέλω να υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ όλων των συμβούλων, όχι μόνο όταν συμφωνεί ο καθένας με μία διαφορετική πλευρά. Όταν η ΚΕΔ διοικείται από την ΦΙΦΑ και το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτοδιοίκητο, ποιος είναι ο ρόλος ο δικός μας;!

Σχετικά με την διαιτησία: «Όταν ερωτήθηκα από τον Γραμμένο για τους ξένους διαιτητές, είπα στον πρόεδρο ότι ανοίγουμε πληγές γιατί έχουμε τους δικούς μα διαιτητές και θα υπάρχουν αντιδράσεις. Μου είπαν ότι αν ο τελικός στο ΟΑΚΑ είχε το ίδιο αποτέλεσμα και δεν τελειώσει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις; Εν τέλει, η απόφαση τους αυτή τους δικαίωσε. Στο τέλος θα παίζουμε με ξένους διαιτητές και επιτηρητές, αυτό δεν είναι ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Σχετικά με το VAR: «Ο Σαββίδης ήθελε το ΒΑΡ γιατί δεν ήθελε να είναι ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη και αυτό με κέρδισε σαν άνθρωπο. Αυτήν την στιγμή εξετάζεται, οι υποδομές στα γήπεδα μας προβληματίζουν. Θα εγκατασταθεί στα μέσα του δευτέρου γύρου, ευτυχώς θα το έχουμε έστω και αργά. Φεβρουάριο με Μάρτιο θα έχουμε μια πιο αντικειμενική διαιτησία. Νομίζω πως θα βοηθήσει πάρα πολύ.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή