“Άγριο χέρι” από τη FIFA στη Super League για τους απλήρωτους διαιτητές!

Print Friendly, PDF & Email

«Άγριο χέρι» έβαλαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει εγκαταστήσει η FIFA στην ΕΠΟ στoυς εκπροσώπους της Super League κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, λόγω των οφειλών που υπάρχουν στους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές της Super League και αφορούν στην προηγούμενη σεζόν, αλλά και επειδή οι διαιτητές παραμένουν απλήρωτοι στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus οι εκπρόσωποι της FIFA, μεταξύ άλλων είπαν ότι είναι ντροπή να παραμένουν απλήρωτοι οι διαιτητές και ότι ο κωδικός πληρωμής των διαιτητών πρέπει να είναι προτεραιότητα για τις ΠΑΕ και για το πρωτάθλημα που αποτελεί τη βιτρίνα του ποδοσφαίρου, ότι το ζήτημα πρέπει να τελειώσει άμεσα και ότι δεν πρέπει να δημιουργείται καχυποψία στους φιλάθλους οι οποίοι συνειρμικά μπορεί να πιστεύουν ότι διαιτητές τιμωρούν τους ποδοσφαιρικές με κάρτες για να εισπράττουν τα πρόστιμα.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και θα τεθεί προς ψήφιση στο επόμενο ΔΣ της Super League προβλέπει τα εξής: Η Super League να καταβάλει έως το τέλος Νοεμβρίου τα περίπου 330.000 ευρώ που υπολείπονται για να εξοφληθεί η περσινή σεζόν, η ΕΠΟ να καλύψει από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ομάδες (δηλαδή από το 40% που προβλέπεται ως επιστροφή στη Super League) τα έξοδα για τις διαιτησίες του πρώτου γύρου και από το δεύτερο γύρο οι ΠΑΕ να καταβάλουν ανά μήνα τα έξοδα για τις διαιτησίες, κάτι που θα ελέγχεται από την ΕΠΟ, ενώ συζητείται να υπάρχουν ποινές για όσες ομάδες δεν είναι συνεπείς.

Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, το πιο αποδοτικό μέτρο είναι αυτό της εξόφλησης των διαιτητών πριν την έναρξη των αγώνων με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας και επί ποινή μη διεξαγωγής του αγώνα. Το μέτρο αυτό ισχύει έως πέρυσι με επιτυχία στη Football League.

Eπίσης, όσον αφορά στα θέματα διαιτησίας, δεν συζητήθηκε, παρότι αποφασίστηκε από το ΔΣ της Super League, η χρησιμοποίηση πρόσθετων βοηθών διαιτητή στους αγώνες του δεύτερου γύρου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή