Ένας 15χρονος ορθώνει ανάστημα σε ακροδεξιούς και γίνεται το νέο αντιφασιστικό σύμβολο της Ιταλίας (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο 15χρονος Σιμόνε, που ύψωσε το «ανάστημά» του μπροστά στους ακροδεξιούς των Casa Pound και Forza Nueva που προκάλεσαν επεισόδια για την φιλοξενία 70 Ρομά από δομή φιλοξενίας στο προάστιο Τόρε Μάουρα στη Ρώμη.

Ο εκπρόσωπος του Casa Pound Μάρκο Αντονίνι στέκεται μπροστά από τις κάμερες για να κηρύξει το μίσος λέγοντας πως «εδώ συμφωνούμε όλοι…». Αυτή ήταν και η φράση που πυροδότησε την αντίδραση του 15χρονου Σιμόνε που δεν δίστασε τον εαυτό του. «Περίμενε, εγώ είμαι από το Τόρε Μάουρα και δε συμφωνώ, μπορώ να το δηλώσω;».

Ο Αντονίνι, του έδωσε τον λόγο με μια επίφαση δημοκρατικότητας, για να συνεχίσει ο χείμαρρος Σιμόνε «κατ’ εμέ, αυτό που κάνετε είναι να χειραγωγείτε τους ανθρώπους στο Τόρε Μάουρε, τη δική μου γειτονιά, μετατοπίζοντας αυτήν τη χειραγωγημένη οργή προς το δικό σας συμφέρον. Κατ’ εμέ αυτό που κάνετε είναι εξίσου παράνομο».

Επανερχόμενος ο εκπρόσωπος του Casa Pound, ρώτησε τον Σιμόνε «εσύ είσαι ευχαριστημένος που μετέφεραν εδώ 60 Ρομά;» με τον Σιμόνε να απαντά δίχως δισταγμό: Δεν είναι οι 60 άνθρωποι που μου αλλάζουν την ζωή».

«Το ζήτημα δεν είναι ποιος μου κλέβει το σπίτι, αλλά ότι το κλέβουν. Όταν το κάνει ένας Ρομά, όλοι στρεφόμαστε εναντίον του, αλλά όταν το κάνει ένας Ιταλός το βουλώνουμε και αποσιωπούμε ότι ήταν Ιταλός. Έτσι, πάνω σ’ αυτό το πράγμα όλοι στρεφόμαστε κατά των μειονοτήτων, αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα».

ΠΗΓΗ: thereader

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή