Πέντε χρόνια με αναστολή σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Γκιρτζίκη για την κάρτα υγείας

Print Friendly, PDF & Email

Την πρωτόδικη ενοχή, των πρώην προέδρων της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιου και Γιώργου Γκιρτζίκη, για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.

Ένοχοι κρίθηκαν τα πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι πέντε χρόνια κάθειρξης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο χρόνια.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ στους καταδικασθέντες, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα έφεσης, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Αντίθετα, αθωώθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Τζώνης, είχε προτείνει την ενοχή τους, όπως και στις ανωτέρω περιπτώσεις.

Αθωωτική ήταν η απόφαση (όπως είχε εισηγηθεί και ο Εισαγγελέας) και για τα πρώην μέλη της ΕΠΟ: Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο,  Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελο Μαζαράκη, Χρήστο Σάββα, Βασίλη Μάντζιο, Σπύρο Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλο.

Όσον αφορά τις εταιρείες, Opentec και PCSystems, που εμπλέκονται στην υπόθεση και είχαν συμβληθεί με την ΕΠΟ για την “κάρτα υγείας” ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και την αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Ωστόσο, άπαντες αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τον έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών, ένα έργο το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013 (επί διοίκησης Σαρρή), όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ. Σαν αποτέλεσμα, η Ομοσπονδία ζημιώθηκε κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή