Ένταση στις πορείες μνήμης για τον Φύσσα – Δύο τραυματίες στον Πειραιά

Print Friendly, PDF & Email

Ένταση στις πορείες μνήμης για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στον Πειραιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες που δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε συναυλία στο λιμάνι. Ωστόσο στους γύρω δρόμους, ομάδες αγνώστων έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς

Τα επεισόδια σημειώνονται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα.

Η αστυνομία απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη χημικών.

Νωρίτερα ομάδα ατόμων που αποκόπηκε από την ειρηνική κατά τα άλλα πορεία, έσπασε τις τζαμαρίες του ληξιαρχείου Κερατσινίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία έβαλε φραγμούς και εμπόδισε τους διαδηλωτές να φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τις φωτιές και τα χημικά.

Στην Πάτρα, ομάδες αντιεξιουσιαστών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της πόλης καθώς πέταξαν μπογιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Αγίου Νικολάου.

Εν τω μεταξύ μήνυμα για τη σημερινή ημέρα της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απέστειλε, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, o Αλέξης Τσίπρας. «Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας» έγραψε.

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή