Έπρεπε ν’ αποβληθεί ο Νέιρα, κανένα πέναλτι στο Μάνο, το VAR έσωσε το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Ο αγώνας ΟΦΗ – ΠΑΟΚ ήταν αυτός που συζητήθηκε περισσότερο όσον αφορά τις “επίμαχες” φάσεις και τις διαιτητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Ν. Μιντιούρη, ο διαιτητής Τζήλος έπρεπε, παρότι πήγε στο VAR και είδε τη φάση, να τιμωρήσει με κόκκινη και όχι με κίτρινη κάρτα το Νέιρα για το εκτός φάσης χτύπημα στον Σφιντέρσκι.

Αντίθετως, ο διαιτητής ενήργησε σωστά και δεν υπέδειξε πέναλτι στο πέσιμο του Μάνου στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αφού ο παίκτης του ΟΦΗ είναι αυτός που βρίσκει το πόδι του Εσίτι και στη συνέχεια πέφτει κάτω.

Η χρήση του VAR “έσωσε” το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, αφού, όπως επισημαίνει ο Κ. Ακρίδας, με τη χρήση του μέτρησε το γκολ του Περέα, που εσφαλμένα ο Φινλανδός πρώτος βοηθός ακύρωσε ως οφσάιντ.

Επίσης, όπως παρατηρεί ο Ηρ. Τσίκινης η χρήση του VAR βοήθησε ώστε να αποβληθεί ο τεματοφύλακας του Άρη, που αρχικά είχε τιμωρηθεί με κίτρινη από το διαιτητή Κατσικογιάννη, παρότι έπιασε με το χέρι την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Αναλυτικά:

Aγώνας: Βόλος – Παναιτωλικός 3-2, Διαιτητής: Τζοβάρας Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Είχαμε μια καλή διαιτησία από τον διαιτητή Τζοβάρα

Στο 10′ λεπτό ζήτησε ένα πέναλτι ο Παναιτωλικός Ο Ντίας μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλο του, φάνηκε στο πρώτο σουτ που έκανε η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπαλογιάννη όμως δεν υπάρχει κάποια παράβαση.

Στο 26′ ο Βόλος ζήτησε ένα πέναλτι για ανατροπή του Ντάλσιο στον Φεράρι ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι δεν υπήρχε πέναλτι.

Στο 64′ σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Σιέστ του Παναιτωλικού.

Γενικά μια καλή διαιτησία, ήταν σωστός ο διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-1, Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 15ο λεπτό σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι στην επαφή του τερματοφύλακα Σωτηρίου του ΟΦΗ με τον Σφιντέρσκι. Υπάρχει επαφή επουδενί όμως δεν στοιχειοθετεί το πέσιμο που έκανε ο Σφιντέρσκι σε τρίτο χρόνο για τον λόγο αυτό δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Στο 18ο λεπτό σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στο πέσιμο του Σεμέδο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σωστά του έδειξε και κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στο 40ο λεπτό σωστά κατελόγησε επιθετικό φάουλ σε χέρι του Μπίσεσβαρ και σταμάτησε την επίθεση του ΠΑΟΚ.

Στο 67′ αφού σωστά έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ από τον Μίσιτς στην συνέχεια ο Νέιρα χτυπάει μπουνιά στο στήθος του Σφιντέρσκι χωρίς να αντιληφθεί την παράβαση ο διαιτητής. Στην συνέχεια ενημερώθηκε από το VAR είδε την φάση στο μόνιτορ έκανε όμως λάθος στον πειθαρχικό έλεγχο και αντί να δείξει κόκκινη κάρτα και να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, του έδειξε κίτρινη.

Στο 87′ στο πέσιμο του Μάνου μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει παράβαση διότι ο Μάνος πρώτα βρίσκει το πόδι του Εσίτι και ύστερα πέφτει στο έδαφος σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.

Γενικά πλην της φάσης του 67′ η διαιτησία του Τζήλου ήταν καλή και τα λάθη που έκανε δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-1, Διαιτητής: Κατσικογιάννης, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

O διαιτητής τα έκανε θάλασσα στον πειθαρχικό τομέα αποκορύφωμα ήταν ότι δεν απέβαλε εξαρχής τον τερματοφύλακα του Άρη Εμάν στο 89, έδωσε κίτρινη κάρτα ενώ ήταν αποβολή και πήγε στο VAR να διορθώσει το λάθος του που ήταν σοβαρό.

Επίσης έπρεπε να δώσει μια δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Αστέρα τον Ματρικάρντι για ένα χέρι. Ο διαιτητής δίνει την παράβαση αλλά δεν δίνει την κίτρινη κάρτα που θα ήταν δεύτερη και θα έμενε ο Αστέρας με 10 παίκτες.

Γενικότερα ο διαιτητής δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στον πειθαρχικό τομέα κατά τ’άλλα νομίζω δεν είχε κάποιο πρόβλημα στα γκολ που μπήκαν .

Βαθμολογία: 7.80

Αγώνας: Ξάνθη – Πανιώνιος 1-2, Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Κομίνης, Κριτής Ηρακλής Τσίκινης

Εδώ είχαμε μια πολύ καλή διαιτησία

Δημιουργήθηκε μια φάση που ζητάει πέναλτι η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο όπου χρειάστηκε να γίνει χρήση του VAR. Ήταν μια δύσκολη φάση άλλα ο διαιτητής νομίζω πήρε την σωστή απόφαση και έδειξε κόρνερ Ο αμυντικός τoυ Πανιωνίου Σταυρόπουλος βρίσκει την μπάλα, βρίσκει και τα πόδια του Σαρτζέον αλλά πρώτα την μπάλα νομίζω.

Σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι παρόλο που μιλάμε για δύσκολη φάση ακόμα και με χρήση του VAR. Άρα πάμε με την απόφαση του διαιτητή ότι έπραξε σωστά.

Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί ήταν πολύ καλός στο πειθαρχικό κομμάτι.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0, Διαιτητής: Σκουλάς, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 16ο λεπτό σωστά δεν μέτρησε το γκολ του ολυμπιακού για οφσάιντ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Στο 40′ σωστά ο Παπαδόπουλος παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Στο 50′ κακώς ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι γιατί δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα χτύπησαν καθώς ο αμυντικός κοντράρισε στο κεφάλι τον επιθετικό Σοντανί χωρίς πρόθεση είναι χτύπημα στο κεφάλι και έπρεπε να διακόψει να δώσει τις πρώτες βοήθειες

Στο 67′ σωστά απευθείας κόκκινη στον Παπαδόπουλο δεν υπάρχει κίτρινη

Στο 86′ σωστά κίτρινη στον Κατράνη.

Στο 88′ σωστά κίτρινη στον Χαρίση.

Μέτρια διαιτησία από τον κύριο Σκουλά παρόλο που ήταν εύκολο το παιχνίδι φρόντισε με τις ενέργειές του και τα σφυρίγματά του να εκνευρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων

Βαθμολογία 8.00

Αγώνας: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2, Διαιτητής: Γκεστράνιους, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 11′ σωστά δίνεται κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα.

Στο 14′ κανένα θέμα για πέναλτι στην ΑΕΚ σε τράβηγμα του Γιόχανσον στον Ολιβέιρα στην περιοχή, το VAR βοήθησε στην φάση αυτή.

Στο 21′ έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Ολιβέιρα που τράβηξε τον παίκτη και κόκκινη στον Ινσούα διότι χτύπησε τον αντίπαλό του στο πρόσωπο.

Στο 30′ ο Τσιγκρίνσκι τράβηξε από την φανέλα τον Μακέντα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα.

Για τον ίδιο λόγο έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Σιμάο για τράβημα της φανέλας του Κουρμπέλη στο 53′

Στο 60΄έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Σέκεφελντ.

Στο 70′ το γκολ σωστά μέτρησε με την βοήθεια του VAR δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ και με γυμνό μάτι φάνηκε. Κακώς το ακύρωσε αρχικά ο Φινλανδός, πρώτος βοηθός.

Έκανε λίγα λάθη ο διαιτητής.

Βαθμολογία 8.20

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή