Αγωνία για την έναρξη του πρωταθλήματος, νέα παράταση στην υποβολή προκήρυξης

Print Friendly, PDF & Email

Παρότι η Super League ανακοίνωσε ότι θα κάνει κλήρωση στις 30 Ιουλίου για τη νέα αγωνιστική περίοδο και στην ίδια ημερομηνία θα συζητούσε την έγκριση της προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της λίγκας, Β. Μπαταγιάννης στην πρώτη του παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή ως εξ οφίτσιο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 Αυγούστου, που είχε αρχικά αιτηθεί η Super League, στις 18 Αυγούστου. Δηλαδή μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί από τη Super League για τις 25 Αυγούστου.

Το αίτημα του Μπαταγιάννη, που έγινε δεκτό από την ΕΠΟ, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά σίγουρος είναι ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής ότι στις 30 Ιουλίου και θα γίνει αποδεκτή η προκήρυξη του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί κανονικά η κλήρωση.

Διότι όπως έχει γράψει επανειλημμένως το Soccerplus για να γίνουν αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι επτά «άστεγες» ΠΑΕ να υπογράψουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει αυτό θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως έχουν διαμηνύσει. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρει:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης κ.κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, του εκπροσώπου της FIFA κ. Μπιόρν Βάσαλο και του «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα» κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.:

* Αποφάσισε τη σύγκλιση Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 27.08.2018 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας με θέματα α) την εκλογή μελών των δικαστικών οργάνων και των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων και β) την εκλογή μελών της εκλογικής επιτροπής του άρθρου 54 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και εναρμόνιση του κώδικα αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. με τις διατάξεις του καταστατικού. Η θητεία των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο. ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2018.

* Ενέκρινε το νέο κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

* Ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-19 και επικύρωσε την βαθμολογία του β΄ ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2017-18, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.

* Ενεκρίθη το αίτημα της Super League για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης και του ετήσιου προγράμματος αγώνων στις 18 Αυγούστου 2018 και της αντίστοιχης προθεσμίας διαβίβασης της έγκρισης στις 24 Αυγούστου 2018.

* Εξελέγησαν μεταξύ των προτεινομένων από τον Άρειο Πάγο τα νέα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., ο Αρεοπαγίτης κ. Θωμάς Γκατζογιάννης και ο Πρόεδρος Εφετών κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, οι οποίοι αντικαθιστούν τους κ.κ. Καλαματιανό και Δημάκη.

* Ακυρώθηκε η 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης των ομάδων της Football League, δεδομένου ότι με βάση την άνοδο και τον υποβιβασμό σε άλλες κατηγορίες απομένουν μόλις 5 ομάδες προς έλεγχο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή