Αδαμίδης: «Η πιο σημαντική νομοθετική διάταξη η κάρτα υγείας αθλητή»

Print Friendly, PDF & Email

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο ειδικός συνεργάτης της γενικής γραμματείας αθλητισμού, Αλέξης Αδαμίδης και αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Πετρίδη στην Ημαθία και την έκδοση κάρτας υγείας, που είναι επιβεβλημένη για κάθε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νομοθετική ρύθμιση για την κάρτα υγείας: «Από τις περίπου 220 νομοθετικές διατάξεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που ψηφίσαμε τα τελευταία χρόνια, η πιο σημαντική είναι η κάρτα υγείας. Φυσικά και εφαρμόζεται σε όλες τις ομοσπονδίες, απλά υπήρξε μια παράταση στην ΕΠΟ μέχρι τις 31/7/2019 λόγω όγκου των αθλητών και των αθλητριών. Αξίζει να σας πω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον 17χρονο ποδοσφαιριστή στη Νάουσα, είχε εκδώσει την κάρτα υγείας, είχε κάνει καρδιολογικές εξετάσεις. Καρδιολογικά είχε ελεγχθεί πρόσφατα, έβγαλε κάρτα υγείας στα τέλη του 2018 και δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα».

Για τις εξετάζεις που χρειάζονται για την έκδοση της κάρτας υγείας: «Πρέπει ο κάθε αθλητής να πάει για καρδιολογικές εξετάσεις, οι οποίες γίνονται δωρεάν σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο. Με τη βεβαίωση του καρδιολόγου μέσω της ΕΠΣ θα βγάλει την κάρτα υγείας, η οποία είναι ατομική, δεν καμία σχέση με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Πιστοποιήθηκαν πάνω από 1500 καρδιολόγοι σε δημόσια νοσοκομεία γι’ αυτόν τον λόγο. Μπορούν να γίνουν και σε ιδιώτες γιατρούς αυτές οι εξετάσεις, αλλά τότε οι αθλητές θα πληρώσουν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή