Αδελφοποίηση της ΕΠΣ Μακεδονίας με την Ποδοσφαιρική Ενωση Βελιγραδίου

Print Friendly, PDF & Email

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία είναι αφιερωμένη στο Ολυμπιακό Πνεύμα, τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, την Επιστήμη, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο.

Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό:

Στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Στον Ολυμπιονίκη, Δημοσθένη Ταμπάκο για την προσφορά του στον Αθλητισμό.
Στον συγγραφέα του βιβλίου «Το κόκκινο ποτάμι…», Χάρη Τσιρκινίδη με αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
4. Στη φοιτητική ομάδα iGEM «Thessaloniki» 2019 του Α.Π.Θ. για τα επιστημονικά της επιτεύγματα και τις παγκόσμιες διακρίσεις της, παρουσία των καθηγητών του Α.Π.Θ., Μιχαήλ Αϊβαλιώτη (αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής), Γεώργιο Μόσιαλο (καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας) και Κωνσταντίνο Κοζαλάκη (υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής).

Αδελφοποίηση της ΕΠΣ Μακεδονίας με την Ποδοσφαιρική Ενωση Βελιγραδίου, παρουσία του Προέδρου της, Ιλια Πέτκοβιτς, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της Σερβίας και προπονητή του Αρη Θεσσαλονίκης.
Στην Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων (Ποδοσφαίρο μ’ ένα πόδι) η οποία είναι κοινωνός της διαρκούς προσπάθειας, της θέλησης στον αθλητισμό και τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα προωθεί μηνύματα ισότητας και ένταξης των ατόμων και αθλητών με αναπηρία στη χώρα μας.
Στον επί σειρά ετών διοικητικό παράγοντα της Ένωσης, Διονύση Ψωμιάδη για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τη νεολαία.
Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Στέφανο Μπορμπόκη, ο οποίος έχει αγωνιστεί στις τέσσερις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ (1986-1994), Ηρακλή (1995-1997), Αρη (1997-1998) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (1998-2001).
Στον προπονητή, Φώτη Αλεξίου για τις διακρίσεις στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων της Ένωσης (κατάκτηση πέντε κυπέλλων με διαφορετική ιδιότητα).
Στην Δρ. Ελένη Σεμαλτιανού η οποία αγωνίστηκε στην Ηλιούπολη και τον Αρη Θεσσαλονίκης για την προσφορά της στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Στο δημοσιογράφο, Άκη Φωτόπουλο για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ενημέρωση.
Στους πρώην ποδοσφαιριστές των μικτών μας ομάδων που διακρίθηκαν στις εθνικές κατηγορίες, Βασίλη Καλλιάκη και Μάνθο Πλατάκη για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.
Στην οικογένεια, Χαράλαμπου Παυλίδη και στους υιούς του Ιωάννη και Νικόλαο, για την προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στον μη εν ενεργεία διαιτητή, Λάζαρο Ταταρίδη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τη διατησία.
Στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, Γιώργο Μακρή και Αρη Ανδρεάδη για το ήθος που επέδειξαν (ευ αγωνίζεσθαι) την αγων. περίοδο 2018 – 2019.
Στoν επί σειρά ετών φροντιστή του Άρη Θεσσαλονίκης, Σόλωνα Υψηλάντη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.
17. Στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Super League και του κυπέλλου Ελλάδας, διπλή επιτυχία (ντάμπλ) για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.) για την 100χρονη προσφορά της στη Νεολαία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Στο σωματείο, Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική την αγων. περίοδο 1960 – 1961, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από θεσμοθέτηση της ενιαίας εθνικής κατηγορίας
Στο σωματείο, Ομόνοια Σίνδου για την 90χρονη προσφορά του στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
Στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Γυναικών για 14η χρονιά στην ιστορία της.
Στη γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας Γυναικών στον όμιλό της και για την άνοδό της στην Α’.
Στο Αριστοτέλειο Κολέγιο για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Κοριτσιών για 6η συνεχόμενη χρονιά.
24. Στην μικτή ομάδα Κ 14 της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

25. Στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Super League στις κατηγορίες Κ 19 και Κ 15 ετών.

Στο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Συκεών για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία, που κατέκτησαν το κύπελλο ήθους, που διακρίθηκαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στα πρωταθλήματα Υποδομών, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019:

Στο σωματείο, Θερμαϊκός Θέρμης για την κατάκτηση του 48ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ.

Στα σωματεία, Ποσειδώνας Μηχανιώνας και Θερμαϊκός Θέρμης για την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Στα σωματεία, ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης, Πέρα, ΑΟ Μεσήμβριας, Φοίνικας Σχολαρίου, Αετός Ανω Σταυρού, Μέντεκας Καλαμαριάς, Ερμής Μηχανιώνας, Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων, Δόξα Γερακαρούς και Ελπίδες ΑΕ Ευόσμου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ήθους.

Στα σωματεία, Ιωνικός, Παύλος Μελάς, Ποσειδώνας Καλαμαριάς και Αναγέννηση Χαλκηδόνας, ΠΑΟ Ξυλούπολης, ΠΑΟ Νέων Επιβατών για την άνοδό τους από την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α1.

Στα σωματεία, Μ. Αλέξανδρος Καλοχωρίου, Ελπίδες ΑΕ Ευόσμου, Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου, Διγενής Κρυονερίου, ΑΕ Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη, Αριστοτέλης και ΜΑΣ Αγχιάλου, Νίκη Ηρακλείου, Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου για την άνοδό τους από τη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α’.

Στα σωματεία, Σμυρναϊκός Βαθυλάκου, Πυρσός Θεσσαλονίκης, Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη, Δόξα Γερακαρούς και Ατρόμητος Φιλαδέλφειας, Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων, Ελπίδες Φοίνικα 2011, Μακεδών Ευόσμου, Μ. Αλέξανδρος Ν. Απολλωνίας για την άνοδό τους από τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία στη Β’.

Στο σωματείο, ΑΟ Λέοντες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 16 (Νεανίδων).

Στο σωματείο, Μπέμπηδες 2000 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 17 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: ΠΟ Κοίλων Κοζάνης (1ος όμιλος), Μακεδονικός (2ος όμιλος), Αχιλλέας Τριανδρίας (3ος όμιλος), ΑΣ Αρης (4ος όμιλος), Απόλλων Καλαμαριάς (6ος όμιλος).

Στο σωματείο, ΑΜΠΣ Διάπλασις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 16 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: ΑΕ Ευόσμου (1ος όμιλος), Ντίνος Κούης (2ος όμιλος), Μακεδονικός (3ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (4ος όμιλος), Κεραυνός Αγγελοχωρίου (5ος όμιλος).

Στο σωματείο, ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 15 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών (1ος όμιλος), Αγροτικός Αστέρας 2016 Υποδομή (2ος όμιλος), ΠΑΟ Διοικητηρίου (2) (3ος όμιλος).

Στο σωματείο, Αγροτικός Αστέρας 2016 Υποδομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 14 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Μύγδωνας 2007 (2ος όμιλος), Ελπίδες Σταυρούπολης (3ος όμιλος), Ελπίδες Συκεών (4ος όμιλος), Αστέρια (5ος όμιλος), Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης (1) (6ος όμιλος).

Στο σωματείο, ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 13 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών (1ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (γεν. 2007) (2ος όμιλος), ΑΟ Πρωτέας Ευόσμου (3ος όμιλος).

Στο σωματείο, Ελπίδες Κιλκίς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 12 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Ατέρμων (1ος όμιλος), Ντίνος Κούης (1) (2ος όμιλος), ΑΜΠΣ Διάπλασις (3ος όμιλος), ΠΑΟ Διοικητηρίου (4ος όμιλος).

* Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κοπεί η πίτα της ΕΠΣ Μακεδονίας, θα προβληθεί οπτικό υλικό από τη δραστηριότητα των τιμωμένων προσώπων, φορέων και σωματείων

Στην εκδήλωση η χορωδία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός» θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης – Ελιώνας Σινιάρι και την επιμέλεια του κ. Χρήστου Μίγγα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή