Αδρεναλίνη και Fun χτύπησαν κόκκινο στο Spetsathlon 2019

Print Friendly, PDF & Email

Το καλύτερο Spetsathlon στην επτάχρονη ιστορία της διοργάνωσης, ήταν αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο 10-12 Μαΐου, στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Ο αριθμός των συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η παρουσία πολλών και σπουδαίων πρωταθλητών, οι εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και τα πολλά happenings, επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του Spetsathlon, ως του κορυφαίου ελληνικού αγώνα τριάθλου.

Περισσότεροι από 1000 αθλητές, έζησαν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, συγκινήσεις, αλλά και διασκέδαση, στοιχεία που μόνο στο Spetsathlon μπορείς να βρεις.

Το σύνθημα για την εκκίνηση των εκδηλώσεων δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία του Αγίου Μάμα με Blue Hour Yoga από την @Alexandra_yoga για να συνεχιστεί δυναμικά από το Σάββατο πρωί, αρχικά με τους αγώνες κολύμβησης.

Στον Άγιο Μάμα συγκεντρώθηκαν κολυμβητές όλων των ηλικιών για να διανύσουν τις αποστάσεις του ενός και των τριών χιλιομέτρων, με την εκκίνηση στους αγώνες να δίνει ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης. Ο Στέφανος Δημητριάδης της BWIN που συνεχίζει την προετοιμασία του προκειμένου να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κολύμπησε εκτός συναγωνισμού μαζί με τον brand ambassador Γιάννη Δρυμωνάκο που καταχειροκροτήσαν όλοι οι θεατές μεταξύ των οποίων και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου που υποστηρίζεται από την Herbalife Nutrition, επίσημο υποστηρικτή διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τελικά στη διαδρομή του 1 χλμ. στους άνδρες νίκησε ο Δάινας Κωνσταντίνος και στις γυναίκες η Στέλλα Αλεξανδρίδου από την Arla Protein Team ενώ στα 3 χλμ, στην κορυφή βρέθηκαν ο Γιώργος Φιρφιλιόνης και η Βασιλική Αγγελοπούλου.

Μετά το τέλος των αγώνων της κολύμβησης, ακολούθησε στην ίδια παραλία SUP Event by BIC που συνάρπασε μικρούς και μεγάλους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Ποσειδωνίου με την εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα των 25 χλμ. με εκατοντάδες φίλους των δύο τροχών, να κάνουν το γύρο του πανέμορφου νησιού. Στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκε η SKODA Team Greece 2019, η ομάδα της KOSMOCAR-SKODA με τους Τζένη Μπουλμέτη και Χρήστο Γαρέφη μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Χρήστο & Ζαφείρη Βολικάκη και Γιάννη Ταμουρίδη της Team Garmin Greece Την ίδια ώρα στην Πλατεία του Ποσειδωνίου, οι αθλητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα κεράσματα από τον Μπάρμπα Στάθη.

Spetses Island 10/05/2019. Spetsathlon2019 / photos Angelos Zymaras

Μετά την ποδηλασία ήταν η σειρά του φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος 5Κ #charity4sports Run όπου έδωσαν το παρών πάρα πολλοί αθλούμενοι μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Κλέλια και Αννυ Πανταζή .

Μία πραγματικά γεμάτη ημέρα, ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές των πρώτων αγώνων αλλά και με το Melissa Pasta Night, στην Πλατεία Ποσειδωνίου, στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τα εξαιρετικά ζυμαρικά της Melissa και πήραν την απαιτούμενη ενέργεια για τους αγώνες τριάθλου της επόμενης ημέρας.

Η Κυριακή ξημέρωσε με όλους τους αθλητές να δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Ποσειδωνίου για την εκκίνηση του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με τη συμμετοχή των σούπερ σταρ του ελληνικού τριάθλου Γρηγόρη Σουβατζόγλου από την Ομάδα της Arla Protein, καθώς και των Τζένης Μπουλμέτη, Χρήστου Γαρέφη της SKODA Team Greece 2019, αλλά και του Κύπριου Γιάννη Χριστοδούλου που αγωνίζεται διεθνώς με τα χρώματα της Βρετανίας.

Σούπερ ομάδες είχαμε και στη σκυταλοδρομία, καθώς ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Χρήστος Βολικάκης και η Αναστασία Μαρινάκου της Τeam Garmin Greece αλλά και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Γιάννης Δερμιτζάκης αγωνίστηκαν για την MKO Charity4Sports! Στο Spetses Triathlon Sprint νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο νεαρός Παναγιώτης Μπιτάδος. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Νάντια Συντζανάκη. Στο Spetses Triathlon Endurance, πρώτη θέση για τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και για την Τζένη Μπουλμέτη.

Στο φετινό Spetsathlon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η καινοτόμος και πρωτοποριακή υπηρεσία Garmin Pay που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τρόπο πληρωμών. Δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Visa της Alpha Bank να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια, ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς φορώντας ένα “έξυπνο” ρολόι Garmin!

Ο Χρυσός Χορηγός του Spetsathlon, η Under Armour είχε πολυπληθή ομάδα η οποία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα 5Κ, ενώ και ο Μέγας Χορηγός, η BWIN έφερε στις Σπέτσες τον ιστιοπλόο Δημήτρη Παπαδημητρίου που ανήκει στο πρόγραμμά «Στηρίζουμε τη νέα γενιά Ολυμπιονικών» και αποτελεί μεγάλη ελπίδα στο μέλλον για Ολυμπιακή διάκριση.

Έντονη ήταν και η παρουσία της Herbalife Νutrition που είχε πολυπληθή ομάδα με τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, την Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Νόρα Δράκου, τις FitVP Addiction Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου και άλλους.

Στο τέλος των αγόνων οι αθλητές μπορούσαν να κάνουν διατάσεις από την ομάδα της Arla Protein – Training Room, αλλά και να απολαύσουν τα οφέλη των μεθόδων αποθεραπείας του συλλόγου Ιωνάς, μια προσφορά της Volatren Emulgel.

Spetses Island 10/05/2019. Spetsathlon2019 / photos Angelos Zymaras

Η Τελετή των Απονομών έγινε στην Πλατεία Ποσειδωνίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με όλους τους αθλητές να ανανεώνουν από τώρα το ραντεβού τους για του χρόνου, γιατί για το Spetsathlon δεν αρκεί μονάχα η μία φορά για το χορτάσεις!

Το Spetsathlon 2019 στήριξαν

Χρυσός Χορηγός ήταν για τέταρτη συνεχή χρονιά, η κορυφαία εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Under Armour. Η Αμερικάνικη εταιρία, πιστεύοντας στις αρχές που πρεσβεύει το τρίαθλο όπως το πάθος, η θέληση και το «ευ αγωνίζεσθαι», δεν θα μπορούσε να λείπει από το Spetsathlon. Το αθλητικό ιδεώδες του θεσμού, η προσήλωση στο αποτέλεσμα παρά τις αντιξοότητες, η επιμονή και η δίψα για διάκριση, αλλά και το ‘’ταξίδι’’ προς το στόχο, αποτελούν θεμελιώδεις βάσεις για το κορυφαίο sports brand που γνωρίζει ότι, πέραν του άρτιου εξοπλισμού, το βασικό συστατικό είναι η ‘’ψυχή’’.

Μέγας Χορηγός του Spetsathlon και του Spetses mini Marathon ήταν η BWIN. Η BWIN αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως Brand στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού. Με τη μοναδική τεχνολογική του πλατφόρμα, παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων. Στο Spetsathlon θα συμμετέχουν ενεργά και οι αθλητές της BWIN – μέλη του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκυο» που ανήκουν στην Νέα Γενιά Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Χορηγοί του Spetsathlon 2019 ήταν το ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά, με ροφήματα γάλακτος σε 4 γεύσεις, επιδόρπια γάλακτος, Cottage Cheese και κίτρινο τυρί σε φέτες, όλα με Φυσική Πρωτεΐνη και Χαμηλά Λιπαρά, που αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, μετά την άσκηση. Για πρώτη φορά φέτος το Arla PRΟΤΕΙΝ φρόντισε για την προθέρμανση αλλά και την αποκατάσταση όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες, με έμπειρη ομάδα προπονητών, της οποίας, ηγείτο ο πρωταθλητής κολύμβησης, γυμναστής και πρεσβευτής του Arla Protein Δημήτρης Κουλούρης.

H DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της φρόντισε να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα, η HERBALIFE NUTRITION, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής προσέφερε τα απαραίτητα συστατικά για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής και η BIC®, η κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών και καλσόν έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το άθλημα του SUP και να συμμετάσχει στο Spetses SUP event by BIC®.

Μαζί μας ήταν και η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα «Βήμα Μπροστά», από τη Novartis Hellas, με την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), η οποία με έντυπο υλικό και μια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), ενημέρωσε τους επισκέπτες του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου για τη νόσο.

Financial Sponsors ήταν η Alpha Bank και η Visa. Η Alpha Bank, σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για 140 χρόνια, εισέρχεται δυναμικά στην εποχή της ψηφιακής καινοτομίας και συνεχίζει να διακρίνεται για την εταιρική της υπευθυνότητα. Η Τράπεζα στηρίζει με συνέπεια τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνία και το περιβάλλον και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Η Visa Inc. (NYSE:V) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, με στόχο να συνδέσει τον κόσμο μέσω του πιο καινοτόμου, αξιόπιστου και ασφαλούς δικτύου πληρωμών.

Η Melissa, ήταν και πάλι χορηγός με τα Νέα Melissa High Protein ζυμαρικά, μια ακόμα καινοτομία της Melissa με φυσική πρωτεΐνη βρώμης που είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή & έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η Melissa διοργάνωσε το καθιερωμένο Melissa Pasta Party, προσφέροντας έτσι σε όλους τους παρευρισκόμενους την ενέργεια που χρειάζονται πριν και μετά τους αγώνες!

Beauty Partner του 7ου Spetsathlon ήταν η Biotherm, που φρόντισε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών με μια σειρά από καινοτόμα -στην τεχνολογία, αλλά και στην υφή- φυσικά προϊόντα. H σύνθεσή τους περιέχει την ευεργετική δύναμη του μοναδικού συστατικού Life Plankton™ που αναβλύζει στα Γαλλικά Πυρηναία Όρη.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, ήταν ο Timing Sponsor των αγώνων.

Η ΚOSMOCAR SKODA, στήριξε την αγωνιστικότητα, το αθλητικό πνεύμα και το πάθος που οδηγεί στη νίκη, ως Official Car Partner. Παρουσία είχαν τα καταξιωμένα SUV της μάρκας, KAROQ το οποίο κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2019» για την Ελλάδα και KODIAQ, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του.

Η Voltaren Emulgel, το προϊόν που δίνει λύσεις στα προβλήματα των μυοσκελετικών πόνων, καταπολεμώντας τα συμπτώματα της φλεγμονής, στηρίζει δυναμικά, φέτος για πρώτη φορά τη διοργάνωση και τους αθλητές του Spetsathlon, συμμετέχοντας ως supporter.*

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική οικογένεια και Ελληνική κοινωνία, συμμετείχε για πρώτη χρονιά στην διοργάνωση προσφέροντας προϊόντα απολαυστικά, θρεπτικά και καινοτόμα που «μας κάνουν καλό».

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν : το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που φρόντισε την ΑΥΡΑ όλων των αγωνιζομένων προσφέροντας σωστή ενυδάτωση στους αθλητές, ο Μακεδονικός Χαλβάς, που χάρισε δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως, POWERADE, η Coca-Cola, οι κινηματογράφοι ODEON που προέβαλαν το διαφημιστικό σποτ του Spetsathlon πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, η DOLE, η μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρέσκων φρούτων , φρόντισε τους αθλητές με τη διανομή μπανάνας και φρέσκου ανανά.

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο, ενώ η παρουσία της κινητής μονάδας στις Σπέτσες συνδυάστηκε και με δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρείχε η LifeguardHellas.

Η LG Electronics Hellas, πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», υποστήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Spetsathlon ως “Τechnology Ρartner”.

Αρωγοί του αγώνα ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Media Partner της διοργάνωσης ήταν η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Spetsathlon ήταν το Hello, το Gazzetta.gr, η Liquid Media, και το Shape.

#Spetsathlon – #2winis2participate- #inspireandbeinspired

*(Περιέχει δικλοφαινάκη. Δεν ενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, σε παιδιά και σε εφήβους κάτω των 14 ετών ή σε εγκύους κατά το τελευταίο τρίμηνο της κυήσεως. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται μόνο σε υγιείς και άθικτες επιφάνειες δέρματος.) ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή