ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες αλλά μόνο ρίψεις αντικειμένων»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε την Παρασκευή (12/10) ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για τα επεισόδια που συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η Ενωση είχε να αντιμετωπίσει ένα βαρύ κατηγορητήριο μετά και την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. με συνέπεια να κινδυνεύει με ποινή δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών.

Την ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός της σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος στο σκεπτικό του υποστήριξε πως τα επεισόδια έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και δεν επηρέασαν τη ροή αγώνα, ενώ σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες για βιαιοπραγία, ο Λυσάνδρου ισχυρίστηκε πως δεν υφίσταται βιαιοπραγία από τη στιγμή που δε καταγράφηκαν σωματικές φθορές.

Ο Λυσάνδρου στην υπερασπιστική του γραμμή για το πού έλαβαν χώρα τα επεισόδια τόνισε:

«Τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Οι οπαδοί βγήκαν εκτός από το σημείο προελέγχου (σ.σ. μέχρι εκεί φτάνει ο εν γένει χώρος του γηπέδου). Δεν προκύπτει από τις εκθέσεις ότι τα επεισόδια έγιναν εντός του σημείου προελέγχου. Δεν έγινε εντός θυρών, εντός κερκίδων, έγινε στο ύψος των θυρών. Έχουμε μια ακαθόριστη γεωγραφική περιοχή. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στον αγώνα, δεν σταμάτησε ο αγώνας. Ζητάμε την απαλλαγή μας, τα επεισόδια έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου. Δεν αρνούμαστε τα γεγονότα. Αρνούμαστε ότι έγιναν εντός του σημείου προελέγχου».

Στο κρίσιμο σημείο των κατηγοριών για βιαιοπραγίες, απ’ όπου θα κριθεί αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, ο Λυσάνδρου αρνήθηκε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες, υποστηρίζοντας πως έγιναν απλά ρίψεις αντικειμένων:

«Εφόσον δεν έχουν γίνει σημαντικές φθορές, δεν μπορεί να επιβληθεί η ποινή για βιαιοπραγίες… Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν βιαιοπραγίες και να να μην υπάρχουν φθορές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει καν φθορά. Αρνούμαστε το στοιχείο της βιαιοπραγίας. Υπάρχει σαφής διαφορά στην ρίψη αντικειμένων και στην βιαιοπραγία. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι απαιτείται υλική ενέργεια και σωματική επαφή».

Σημειώνεται ότι η έδρα δεν έδωσε προθεσμία για υπόμνημα συνεπώς δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί και μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή