ΑΕΚ: Εχει πληρώσει φέτος σε πρόστιμα, όσα όλα μαζί πέρυσι

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ μπορεί να γλύτωσε τα χειρότερα για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά το πρόστιμο των 67.000 ευρώ (για το οποίο έχει δικαίωμα έφεσης που προφανώς θα ασκήσει) που της επιβλήθηκε, μόνο αμελητέο δεν είναι.

Η «Ενωση» στο φετινό πρωτάθλημα, στα πέντε παιχνίδια στα οποία έχει τιμωρηθεί, έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τόσο βαθιά δεν το είχε βάλει, σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2016-17! Το είχε βάλει πάντως, και με το παραπάνω, τη σεζόν 2015-16, στην επιστροφή της στην Super League όταν είχε πληρώσει 216.000 ευρώ!

Οπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα, στους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Ολυμπιακό, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ (με «ερυθρόλεκους» και «δικέφαλο» του βορρά εντός έδρας), την τρέχουσα περίοδο, η «Ενωση» έχει τιμωρηθεί, συνολικά, με πρόστιμα ύψους 118.000 ευρώ. Κόντρα στους «ερυθρόλευκους» εκτός από την τιμωρία της έδρας, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 32.000 ευρώ, το οποίο όμως, σε δεύτερο βαθμό μειώθηκε σε 24.000 ευρώ.

Την περσινή περίοδο, σε 15 παιχνίδια, η ΑΕΚ είχε καταβάλει συνολικά 117.000 ευρώ (και 7.500 στο ντέρμπι των play offs με τον Παναθηναϊκό που δεν υπολογίζονται στο συγκεκριμένο ποσό). Από το ποσό των 117.000 ευρώ, 29.000 ευρώ είχαν επιβληθεί στον α’ γύρο και 88.000 ευρώ στον β’ γύρο, όπου είχε δώσει τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μόλις στο 1/3 του πρωταθλήματος

Η ΑΕΚ λοιπόν, κι ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στο 1/3 του μαραθωνίου, βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Εφόσον δεν μειωθεί (ή πέσει») στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, το πρόστιμο που της επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα έχει βγάλει ήδη από το ταμείο της 118.000 ευρώ.

Το ευχάριστο είναι ότι από ντέρμπι στη συνέχεια, εντός έδρας, έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Παναθηναϊκό.

Το δυσάρεστο είναι ότι κινδυνεύει να αιμορραγήσει οικονομικά μέχρι το τέλος της περιόδου αφού είναι ήδη υπότροπή τόσο για άναμμα πυρσών αλλά και για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Τα πρόστιμα λοιπόν, θα είναι εξοντωτικά, απόρροια της αυστηροποίησης του πειθαρχικού κώδικα, το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τα πρόστιμα της ΑΕΚ τη σεζόν 2016-17

Τα πρόστιμα της ΑΕΚ μέχρι στιγμή για τη σεζόν 2017-18

Πηγή: e-magazino.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή