«Άκυρη απόφαση» κατά τον ΟΣΦΠ, «προσφυγή λόγω δύσκολου προγράμματος» βλέπει η Λίγκα

Print Friendly, PDF & Email

Εκδικάστηκε τη Δευτέρα (7/1) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Super League να ορίσει τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος το τριήμερο 12-13-14 Ιανουαρίου και όχι ως εμβόλιμη, μετά την αναβολή της εξαιτίας της αποχής των διαιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου.

Τους «ερυθρόλευκους» εκπροσώπησαν οι νομικοί Χατζησαββάογλου και Καρπετόπουλος, οι οποίοι χαρακτήρισαν «άκυρη» την απόφαση της Λίγκας και υποστήριξαν πως αποτελεί «παραβίαση κανονισμών».

Ο Ολυμπιακός ζήτησε η 15η αγωνιστική να διεξαχθεί ως εμβόλιμη, ωστόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας 13 ομάδες είχαν αντίθετη άποψη και ψήφισαν να ολοκληρωθεί πρώτα ο α’ γύρος και να μετακυλήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα κατά μία εβδομάδα.

Από την πλευρά της Super League, ο νομικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομάκης, είπε: «Ποτέ δεν ξεκίνησε από τη σύσταση της Super League ο β’ γύρος, αν δεν είχε τελειώσει προηγουμένως ο πρώτος. Όταν ο κανονισμός λέει η αγωνιστική να διεξαχθεί εμβόλιμα, είναι σαφές ότι η αγωνιστική θα μπει εμβόλιμα στον α’ γύρο. Αυτή είναι η πραγματική ερμηνεία του κανονισμού».

Οσο για το αίτημα του Ολυμπιακού, ο κ. Οικονομάκης τόνισε: «Εχουν πολλά δύσκολα παιχνίδια μαζί. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της προσφυγής του Ολυμπιακού. Η μοναδική επιλογή της Λίγκας ήταν το διήμερο 12-13 Ιανουαρίου να βάλει τη 15η αγωνιστική και μετά να αρχίσει ο β’ γύρος. Αυτό μας ζήτησαν να κάνουμε η Nova και η ΕΡΤ».

Πλέον ο λόγος περνάει στους δικαστές που αναμένεται να εκδώσουν απόφαση ακόμη και αυθημερόν καθώς οι ημερομηνίες είναι πιεστικές δεδομένου ότι είτε δικαιωθεί ο Ολυμπιακός, είτε όχι θα πρέπει να διεξαχθεί αγωνιστική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή