Αρχική Plus Τακτική Δικαιοσύνη Οι κατηγορούμενοι από ΕΠΟ και διαιτησία αισιοδοξούν ότι θ’ αποφύγουν τη δίκη!

Οι κατηγορούμενοι από ΕΠΟ και διαιτησία αισιοδοξούν ότι θ’ αποφύγουν τη δίκη!

Η αμετάκλητη απαλλαγή του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκη, από τις κακουργηματικές κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, της εκβίασης και της απάτης, μονοπώλησε χθες το ενδιαφέρον, όμως υπάρχουν, άλλοι 27 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ την περίοδο 2012 – 2016, η ηγεσία της ΚΕΔ/ΕΠΟ την περίοδο 2012 – 2014 αλλά και διεθνείς διαιτητές και διαιτητές Super League, που ήταν στον πίνακα μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Όλοι οι προαναφερθέντες αισιοδοξούν ότι θα αποφύγουν την παραπομπή στο ακροατήριο.

Η αισιοδοξία τους εδράζεται στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Εφετών που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Βουρλιώτη αναίρεσε ομόφωνα και το σκέλος του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με πρόεδρο τον κ. Σταμαδιάνο, το οποίο παρέπεμπε τόσο τον Ευ. Μαρινάκη, όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε δικη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγωνα (άρθρο 13 Ν. 2725/1999) και συνακόλουθα για το πλημμέλημα της συμμορίας.

Πλέον ένα διαφορετικό σε σύνθεση Συμβούλιο Εφετών, θα κρίνει στην επονομαζόμενη υπόθεση της «εγκληματικής» αν οι κατηγορούμενοι παραπεμφθούν σε δίκη για κακούργημα τη αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας

Το Συμβούλιο Εφετών έχει δύο επιλογές: Η’ να απαλλάξει τον κ. Μαρινάκη και τους συγκατηγορούμενους τους και για τα αδικήματα αυτά –άρα να υπάρξει απαλλαγή από το σύνολο των αδικημάτων χωρίς να γίνει δίκη- ή να τους παραπέμψει σε δίκη μόνον για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα.

Exit mobile version