Ακυβέρνητο πλοίο – Σκύρος: Εντυπωσιακό βίντεο από τη διάσωση των ναυτικών

Print Friendly, PDF & Email

Στην επιχείρηση μετείχαν πλοία του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 9 μποφόρ. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην περιοχή.

Πριν από αυτό, το πλοίο «NEW LEO», με σημαία Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών. Ο κυβερνήτης του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο. Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και τη διάσωση του πληρώματος.

Δείτε το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή