Αλέξη, το “σύστημα” είναι ένοχο για τα “εγκλήματα” κι όχι ο διαιτητής Λάμπρου!

Φωτογραφία αρχείου
Print Friendly, PDF & Email

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΛΙΟΥ* –   

Για «αδικημένη» ΑΕΛ φωνάζει και πάλι ο Αλέξης Κούγιας (δεν είναι η πρώτη και ασφαλώς ούτε η τελευταία φορά), αναφερόμενος στην ποιότητα του διαιτητικού έργου του Χαλκιδαίου ρέφερυ Λάμπρου, σε βάρος της ΑΕΛ, στον πρόσφατο αγώνα της στην ακριτική Ξάνθη.

Παρ΄ ότι η καθημερινή και συνεχιζόμενη δημόσια φλυαρία του μεγαλομετόχου της ομάδας μας, επί παντός επιστητού, είναι αντίθετη στη δική μου φιλοσοφία και χαλάει εκ του ασφαλούς την αισθητική του εμπειρότατου ποδοσφαιρικού παράγοντα και εκ των κορυφαίων νομικών της Χώρας μας, έχοντας παρακολουθήσει τηλεοπτικά τον συγκεκριμένο αγώνα, δίνω, για πρώτη φορά, απόλυτο δίκαιο στον κ. Κούγια, όμως, μόνο προς την άποψή του ότι η «ΑΕΛ αδικήθηκε κατάφορα από τις αποφάσεις Λάμπρου» στον επίμαχο αγώνα.

Όμως, δεν θα συμφωνήσω μαζί του, στην προσπάθεια που καταβάλει, στις αλλεπάλληλες μετά τον αγώνα δηλώσεις του, για την ανάδειξη των «ενόχων» του διαιτητικού «εγκλήματος» που διαπράχθηκε σε βάρος της Λαρισινής εκπροσώπου, για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα σ΄ αυτούς περιλαμβάνει και τον διαιτητή Λάμπρου, τον οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι θα μηνύσει!

Επικαλούμενος την τεράστια εμπειρία σου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας, αλλά και την αυξημένη, λόγω των σπουδών, ψυχολογία σου πάνω στο δυσκολότατο διαιτητικό έργο σε κάθε αγώνα, είμαι σίγουρος, αγαπητέ Αλέξη, ότι θα γνωρίζεις άριστα, ότι δεν υπάρχει σήμερα Έλληνας διαιτητής ποδοσφαίρου, αξιολογημένος να διευθύνει παιχνίδια της ανώτερης κατηγορίας, που θα επιχειρήσει να κάνει διαιτητικά «εγκλήματα» σε ένα ματς, με δική του πρωτοβουλία, ή «εντεταλμένος» από άλλο παράγοντα. Αυτά δεν γίνονται πια…

Για όλα τα «φαλτσοσφυρίγματα» που ακούγονται σήμερα στα ελληνικά γήπεδα, απόλυτα «ένοχο» είναι το σύστημα που δημιουργεί και διαμορφώνει διαιτητές, που χωρίς την ανεξάρτητη διαιτητική τους συνείδηση, μπαίνουν στο γήπεδο και σφυρίζουν προσπαθώντας, μαζί με την απονομή «δικαιοσύνης», να αποδείξουν ότι γνωρίζουν άριστα αυτούς που διοικούν σήμερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, αλλά και της Ένωσης που ανήκουν!

Τι να φταίει άραγε, αξιότιμε Αλέξη, ο άμοιρος Χαλκιδαίος διαιτητής, που διαιτητικά ανδρώθηκε σε ένα Σύνδεσμο Διαιτητών, που έχε αναδείξει ένα Στέλιο Χαρλαβάνη, όταν σήμερα υπάρχει περίπτωση να περιφέρεται μέσα στα γραφεία της Ένωσής του, χωρίς «φωνή», χωρίς ανεξάρτητη άποψη, χωρίς διαιτητική προσωπικότητα, για να παραλάβει 1 φύλλο αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος, ενδεχόμενα από το χέρι ενός παράγοντα ομάδας του αγώνα που θα σφυρίξει, ή ενός Φ.Α. εθνικού πρωταθλήματος που θα παραλάβει από το χέρι κάποιου, ο οποίος τον έχει πείσει ότι με «δική του πρωτοβουλία και βοήθεια από κάποιο επιφανή ποδοσφαιρικό παράγοντα, κατάφερε να τον αξιολογήσει στην κατηγορία που αγωνίζεται»!

Σωστή η κουβέντα σου, Αλέξη Κούγια, ότι και «στα ντέρμπι των τοπικών πρωταθλημάτων θα φέρνουν ξένους διαιτητές»! Θα συμπληρώσω την άποψή σου αυτή με μια δική μου: Αν τους ξένους διαιτητές που θα φέρουν μια Κυριακή, τους κρατήσουν στην Ελλάδα για 2-3 μήνες να διαιτητεύουν συνεχώς παιχνίδια της ίδιας κατηγορίας, τότε, στην διαμαρτυρία που θα εκδώσεις εκείνη τη χρονική περίοδο, θα ζητάς την επαναφορά στους πίνακες του Χαλκιδαίου Λάμπρου!!!

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι: Το «σύστημα» είναι ένοχο και όχι ο κάθε άμοιρος «ευνουχισμένος» διαιτητής…

*Ο Δ. Τήλιος είναι μη εν ενεργεία διαιτητής του Σ.Δ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή