Αναβολή… μετ’ εμποδίων στο πρωτάθλημα της SL1 – Tην Παρασκευή (13/3) η απόφαση

Print Friendly, PDF & Email

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε προ ημερών τη διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η έξαρση του κορονοϊού οδηγεί τη Super League 1 στην απόφαση να αναβάλει στην πρεμιέρα των πλέι οφ, οπως συμβάνει με τις περισσότερες διοργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή (13/3) θα συγκληθεί Δ.Σ για την λήψη απόφασης επειδή δεν υπάρχει ομοφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τάχθηκαν υπέρ της αναβολής κάτι που δεν συνέβη με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 18:45 θα διεξαχθεί έκτακτο Δ.Σ. στα γραφεία της Super League,  με θέμα:

-Αναστολή του Πρωταθλήματος SuperLeague 1 Ανδρών (play off – play out) μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 – Ανάκληση ορισμού αγώνων”.

Λυσάνδρου: Συγκαλώ ΔΣ επειδή δεν υπάρχει ομοφώνια

Με τη σειρά του ο πρόεδρος πρόεδρος της SL 1, Μηνάς Λυσσάνδρου, τόνισε πως «αναγκάζομαι να συγκαλέσω την εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ., λόγω μη ύπαρξης της προβλεπόμενης εκ του καταστατικού συναίνεσης για την υπογραφή πρακτικού Δ.Σ. δια περιφοράς».

Αναλυτικά:

“Προς
ΠΑΕ Μέλη Super League
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Αγαπητοί κύριοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, αύριο Παρασκευή 13/3/2020 στις 18:45 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Συνεταιρισμού μας. Η εν λόγω συνεδρίαση συγκαλείται εκτάκτως και με βάση τη συντετμημένη προθεσμία σύγκλησης των 24 ωρών, ως προβλέπεται στο άρθρο 20 παρ. 1 του καταστατικού, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης που δικαιολογείται εκ των ραγδαίων εξελίξεων εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, στην αντίστοιχη αναστολή εθνικών πρωταθλημάτων άλλων διοργανώσεων σε εθνικό, διεθνές και υπερεθνικό επίπεδο, σε σχετικό αίτημα του ΠΣΑΠ κλπ.

Σημειώνω ότι αναγκάζομαι να συγκαλέσω την εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ., λόγω μη ύπαρξης της προβλεπόμενης εκ του καταστατικού συναίνεσης για την υπογραφή πρακτικού Δ.Σ. δια περιφοράς.

Το θέμα ημερησίας διάταξης έχει ως ακολούθως:

Αναστολή του Πρωταθλήματος Super League 1 Ανδρών (playoffs – playouts) μέχρι νεωτέρας στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 – Ανάκληση ορισμού αγώνων”.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος είχε δηλώσει: «Τα πράγματα είναι σοβαρά και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε άπαντες γιατί έχουμε να κάνουμε με πανδημία. Επομένως εντός της ημέρας καλούμαστε να αποφασίσουμε για αναβολή στα πλέι οφ και νομίζω ότι θα παρθεί αυτή η απόφαση.

Με τη σειρά του ο ΠΣΑΠ με ανακοίνωσή του, είχε ζητήσει την αναβολή των πρωταθλημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μετά και από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή