Αναβαθμίζονται τα γήπεδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης με χρήματα της ΓΓΑ

Print Friendly, PDF & Email

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της 22ης Συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να προχωρήσει στη «σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο/ Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται ως γνωστόν στις 360.000 ευρώ, όπως είχε αναφερθεί και πέρυσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στον Έβρο. Ωστόσο είναι προφανές ότι η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου επιβάλει να εξαγγέλλεται κάτι τον Νοέμβριο και να έχει φτάσει ο επόμενος Αύγουστος αλλά να μην έχει υπογραφεί ακόμα η σχετική σύμβαση.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε 18 γήπεδα ποδοσφαίρου, με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την εξασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επισκευή περιφράξεων, ελαιοχρωματισμούς, συντήρηση των μεταλλικών στοιχείων, μόνωσεις, εργασίες φωτισμού, επισκευή κερκίδων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και το ποσό των 170.000 ευρώ από ιδίους πόρους, για την εγκατάσταση υπόγειου αυτόματου αρδευτικού συστήματος στα γήπεδα, καθώς και την ολική ανακατασκευή του γηπέδου στον οικισμό της Μάκρης.

Πηγή: thrakisports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή