Αναβλήθηκε η δίκη παλιών διοικούντων την ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά του κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Αναβολή για τις 4 Μαρτίου 2020 έλαβε η δίκη που αφορά την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας, την περίοδο 2004-06, από την τότε διοίκηση της ΕΠΟ.

Η δίκη δεν ξεκίνησε ουσιαστικά, ούτε την Τρίτη 29/10 στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών και πήρε αναβολή για τις 4/3/2020. Είναι η δεύτερη αναβολή που δίνεται στην υπόθεση ενώ έχουν μεσολαβήσει και δύο διακοπές.

Το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου Γιώργου Κόγια που νοσηλεύεται σε κλινική με άλγος και πυρετό, χωρίς διάγνωση για την ασθένεια που αντιμετωπίζει όπως παρατήρησε το προεδρείο, αλλά “θέλει να είναι εδώ ο ίδιος για να υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του” όπως ειπώθηκε από τον δικηγόρο του. Επίσης, κώλυμα προέβαλαν οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας (εκπροσωπεί τους κ. Γκαγκάτση, Οικονομίδη, Σιντόρη), Ηειρώτης (νομικός του Πασχάλη Παπαδόπουλου).

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι Π. Παπαδόπουλος και Γ. Κόγιας, ως εκπρόσωποι της εταιρείας, στην οποία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα η ΕΠΟ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω πρόσωπα είναι για «απιστία από κοινού εκ της οποίας η ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη 30.000 ευρώ» καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για δύο χρόνια και ζήτησε προσφορές με μίνιμουμ ποσό τα 10 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός όμως, κηρύχτηκε άγονος και προκηρύχτηκε νέος όπου μία νέα εταιρία (μετά την άρνηση των υπολοίπων να συμμετάσχουν) πήρε τα δικαιώματα του θεσμού για τη σεζόν 2004-2005 αντί 1.1 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η εταιρεία αυτή πούλησε τα δικαιώματα στην ΕΡΤ βγαίνοντας κερδισμένη, ενώ όφελος φέρεται να είχε και η δημόσια τηλεόραση καθώς η αρχική της πρόταση για δύο χρόνια ήταν 6,1 εκατ. ευρώ και κατέβαλε τελικά λιγότερα για να τα αποκτήσει.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή