Αρχική Super League 1 Αναβλήθηκε η κλήρωση, στις 9 Αυγούστου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα...

Αναβλήθηκε η κλήρωση, στις 9 Αυγούστου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα της προκήρυξης

Οπως είχε γράψει το Soccerplus από την Πέμπτη πολύ δύσκολα στο σημερινό (30/7) διοικητικό συμβούλιο της Super League θα διεξαγόταν κανονικά η κλήρωση για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή είχε προγραμματίσει για τη Δευτέρα (30/7) συζήτηση αναφορικά με την προκήρυξη και την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατό ούτε η νέα προκήρυξη να υπογραφεί, ούτε φυσικά κλήρωση έγινε, διότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία) και παράλληλα δεν υπάρχει συμφωνία αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν κι αν τελικά προχωρήσει η αναδιάρθρωση για να μειωθεί σε 14 ο αριθμός των ΠΑΕ που θα απαρτίζουν τη Super League από τη σεζόν 2019/20.

Κατόπιν τούτων η κλήρωση αναβλήθηκε και το θέμα της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος μετατέθηκε για τις 9 Αυγούστου, όπου η λίγκα ευελπιστεί οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να βρουν «στέγη». Σε αντίθετη περίπτωση οι «άστεγες» ΠΑΕ έχουν διαμηνύσει ότι θα μπλοκάρουν την προκήρυξη κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Soccerplus σας είχε ενημερώσει ότι ο πρόεδρος της Super League, Β. Μπαταγιάννης είχε ζητήσει στην πρώτη του παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 Αυγούστου, που είχε αρχικά αιτηθεί η Super League, στις 18 Αυγούστου.

Κατά τα άλλα, η Λίγκα αποφάσισε να βοηθήσει έμπρακτα τους πληγέντες της ανατολικής Αττικής και θα διερευνήσει τη δυνατότητα φιλικού αγώνα, τα έσοδια του οποίου θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν την έναρξη των εργασιών του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική.

Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018».

Exit mobile version