Αναβολή στη δίκη της “Συμμορίας”, πρόστιμα και βίαιη προσαγωγή για τους μάρτυρες

Print Friendly, PDF & Email

Η απουσία βασικών μαρτύρων οδήγησε την πρόεδρο της έδρας, Ιωάννα Λάμπρου – Βελισσάρη να αναβάλει τη δίκη για τη “Συμμορία” για δεύτερη φορά.

Συγκεκριμένα το “παρών” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσαν μόλις έξι μάρτυρες από τους 24. Οι Αλέξης Κούγιας, Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος.

Αυτό εκνεύρισε την πρόεδρο, Ιωάννα Λάμπρου – Βελισσάρη η οποία τήρησε πολύ αυστηρή στάση προς τους δικηγόρους των μαρτύρων που απουσίαζαν.

Και από τους 28 κατηγορούμενους, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημελλήματος για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2012 – 2015, οι περισσότεροι ήταν απόντες. Το “παρών” έδωσαν μόλις επτά, οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντζος και Σπάθας.

Τελικά η έδρα προχώρησε σε αναβολή της δίκης για τις 20 Δεκεμβρίου επιβάλλοντας πρόστιμα στους μάρτυρες που απουσίαζαν (200 ευρώ στον κάθε μάρτυρα συν τα έξοδα παράστασης) και διατάσσοντας τη βίαιη προσαγωγή τους για την επόμενη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου αλλά τότε διεκόπη. Στην επόμενη συνεδρίαση ενδέχεται να υπάρχει νέα έδρα διότι θα γίνει κλήρωση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή