Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για την κατάργηση της μοριοδότησης των αθλητών

Print Friendly, PDF & Email

Ο ΠΣΑΤ, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, να κρίνει παράνομη τη μοριοδότηση στους μαθητές – αθλητές για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ενώνει τη φωνή του με όσους αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει παράνομη τη μοριοδότηση στους μαθητές – αθλητές για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αυτή η απόφαση πλήττει το μοναδικό κίνητρο που έχει απομείνει στους νέους και στις νέες για να ασχοληθούν με το αθλητισμό ή να παραμείνουν σε αυτόν, μετά τα δυσθεόρατα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η συγκεκριμένη διάταξη, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της ορθολογικής οργανώσεως της παρεχομένης εκπαίδευσης αφού οι διακριθέντες αθλητές εξασφαλίζουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, κάτι που σημαίνει ότι δεν στερούν τη θέση από άλλο φοιτητή.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η μοριοδότηση απευθύνεται στους επαγγελματίες και τους καταξιωμένους αθλητές. Αντιθέτως αποτελούσε μέχρι και σήμερα το μοναδικό σύμμαχο για τα παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας, που συνδυάζουν επιτυχημένα τον αθλητισμό παράλληλα με τα μαθήματα στο σχολείο.

Με την κατάργηση της μοριοδότησης το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που αποτελεί τη σημαντικότερη ασπίδα στις παθογένειες της σύγχρονης εποχής. Είναι δεδομένο ότι χωρίς τον αθλητισμό, τα παιδιά μας θα είναι πλέον ευάλωτα σε όλα τα κακώς κείμενα της σημερινής κοινωνίας και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπεράσει κανείς.

Ο ΠΣΑΤ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση από την Πολιτεία, η οποία και θα προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για να διορθωθεί μία μεγάλη αδικία προς τους αθλητές και αθλήτριες της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα η νέα νομοθετική ρύθμιση θα δώσει την ευκαιρία στην Πολιτεία να εξετάσει στο σύνολο του το θέμα των κινήτρων και να διορθώσει τυχόν υπερβολικά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή