Αναστόπουλος: «Να αφήσουμε πίσω μας την εποχή Ρεχάγκελ και Σάντος»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Νίκος Αναστόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό Ρομπέρτο Μαντσίνι, τη φωτογραφία που έβγαλαν μαζί, ενώ σχολίασε και την εικόνα της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φωτογραφία του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι: «Η συνάντηση έγινε στην προπόνηση της Κυριακής. Είχα πάει για να δω τον φίλο μου τον Οριάλι, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής και τώρα θα τον πάρει μαζί του ο Κόντε στην Ίντερ. Ήθελα να μου κανονίσει, αν δεν κλείσω σε κάποια ομάδα, τον Αύγουστο να πάω στο Μιλάνο και να δω πώς δουλεύει ο Κόντε. Με την ευκαιρία με σύστησε με τον Μαντσίνι. Ο οποίος με θυμόταν που είχαμε παίξει αντίπαλοι στο ιταλικό Πρωτάθλημα».

Για το επικείμενο ταξίδι του στο Μιλάνο: «Αν είσαι επαγγελματίας προπονητής, σέβεσαι τον εαυτό σου και δεν είσαι μέσα στις εξελίξεις δεν μπορείς να προχωρήσεις. Κάθε μέρα που ξημερώνει μαθαίνεις. Ο Κόντε εφήρμοσε το 3-5-2 στη Γιουβέντους και στην Τσέλσι και πήρε πρωταθλήματα.

Για τη δουλειά του Μαντσίνι: «Επί 40 λεπτά δούλευε την ενδεκάδα με συγκεκριμένες κινήσεις και πλάνο. Όταν έχεις τη μπάλα να ξέρεις που θα πάει και όταν χαθεί να ξέρεις πώς θα κλείσεις τους χώρους και ποιοι θα κλείσουν τους χώρους».

Για τον προπονητή που θαυμάζει:
«Τον Μουρίνιο. Ο άνθρωπος δουλεύει στις λεπτομέρειες, την τακτική και πήρε πολλά τρόπαια. Ο καλός προπονητής πρέπει να έχει τίτλους. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι καλός προπονητής και να είσαι άτιτλος. Για παράδειγμα, ο Κλοπ είναι στη Λίβερπουλ από το 2015. Αν δεν έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ και έμενε και φέτος χωρίς τίτλο, θα ήταν πετυχημένος;».

Για τον αγώνα της Εθνικής με την Αρμενία: «Είναι κομβικό το παιχνίδι. Αν το πάρουμε θα υπάρχει ο χρόνος για να επέλθει η ηρεμία και αυτό θα βοηθήσει ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα και να λειτουργήσει διαφορετικά η ομάδα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την εποχή Ρεχάγκελ και Σάντος. Υπάρχει μια νέα φουρνιά τώρα που θέλει τον χρόνο της».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή