Αρχική FIFA / UEFA Διεθνές Ποδόσφαιρο Ανατροπή, νίκη και πρόκριση για τον ΠΑO, ξόρκισε τον εφιάλτη της Καμπάλα

Ανατροπή, νίκη και πρόκριση για τον ΠΑO, ξόρκισε τον εφιάλτη της Καμπάλα

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κοουτσάρει μαεστρικά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 την Καμπάλα στο Μπακού και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στα play offs του Γιουρόπα Λιγκ. Λουντ και Καμπέσας τα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Στο 9′ ο Αλτμαν έχασε κλασική ευκαιρία μπροστά σε κενό τέρμα. Στο 14′ ξανά ο Αλτμαν σε πρώτη φάση και εν συνεχεία ο Μολίνς άγγιξαν το 0-1. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο απειλώντας εκ νέου στο 26′ με τον Μολίνς, στο 33′ με τον Χατζηγιοβάννη και στο 35′ με τον Μολέντο.

Η Γκαμπάλα έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 45+1′ με τον Μαλόουν να σουτάρει έξω από την περιοχή λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν όταν η Γκαμπάλα προηγήθηκε στο 52′ με αυτογκόλ του Μολέντο ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μονρός. Για δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός σάστισε και οι Αζέροι απείλησαν με το 2-0 όταν ο Μονρός έκανε το σουτ στο 59′, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας την ομάδα του να χάνει μέτρα στο γήπεδο αντέδρασε άμεσα ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Λουτσιάνο, Καμπέσας αντί των Αλτμαν, Χατζηγιοβάννη και περνώντας στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής από το αριστερό, τον Λουντ.

Οι αλλαγές του Εβρίτη τεχνικού έπιασε άμεσα τόπο, αφού ο Λουντ στο 63′ με εκπληκτικό βολέ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 66′ ο Καμπέσας έγραψε το 1-2 και σφράγισε την πρόκριση για το «τριφύλλι» με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η Καμπάλα μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού απογοητεύτηκε και στο τελευταίο 20λεπτο πιο πιθανό έμοιαζε το 1-3.
Ο Παναθηναϊκός έτσι πήρε μία άτυπη ρεβάνς για τον προ διετίας αποκλεισμό του από την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην κλήρωση για τα play offs του Γιουρόπα Λιγκ.

Exit mobile version