Ανενεργή η ΕΠΟ στο μπαράζ δυσμενών κρίσεων των ΠΑΕ με αφορμή τη διαιτησία

Print Friendly, PDF & Email

Στην 7η αγωνιστική της Super League, σχεδόν το 50% των ομάδων διαμαρτυρήθηκαν με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις.

Οι ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν αυτήν την αγωνιστική ήταν ο Αστέρας Τρίπολης για την αποβολή του Καλτσά στον αγώνα με τον Ατρόμητο (με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ομάδων για τα «κορίτσια του Ατρόμητου» και τους «προστάτες του Μποροβήλου»), ο Πανιώνιος για τη διαιτησία του Ευαγγέλου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Απόλλων, κάνοντας λόγο για “προστασία ομάδων”, με αφορμή τις καθυστερήσεις που δεν κράτησε ο Καλογερόπουλος στον αγώνα με την Κασσιόπη, η ΑΕΛ για το οφσάιντ που καταλόγισε ο βοηθός στον Περόνε, αλλά και ο προπονητής της ΑΕΚ, Χιμένεθ, σε σαφώς ηπιότερους τόνους υποστήριξε στη συνέντευξη τύπου ότι οι αρμόδιοι προστάτευσαν κάποιους παίκτες της Ξάνθης.

Οσο το πρωτάθλημα προχωράει και οι βαθμολογικές ανάγκες αυξάνονται είναι λογικό και εύλογο οι ομάδες, που νιώθουν ότι αδικούνται ή που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή θέλουν διαμαρτυρόμενες για τη διαιτησία να καλύψουν δικές τους αδυναμίες, να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο.

Επί της αρχής κάθε διαμαρτυρία είναι θεμιτή και πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα. Ωστόσο, παρότι το φαινόμενο φουντώνει και παρατηρείται από την αρχή του πρωταθλήματος η ΕΠΟ και τα όργανά της δεν φαίνονται διατεθειμένα να το αντιμετωπίσουν, παρότι διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία.

Η δυσφήμιση μέσω δυσμενών κρίσεων προς την ΕΠΟ και τα όργανά της αποτελεί παράβαση του κώδικα δεοντολογίας και επισύρει ποινές. Παρόλα αυτά ούτε ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων, ούτε η επιτροπή δεοντολογίας αυτεπάγγελτα, ούτε η διοίκηση της ΕΠΟ, οδηγούν αυτές τις υποθέσεις στην επιτροπή δεοντολογίας με αποτέλεσμα από την αρχή της σεζόν το φαινόμενο διαρκώς να αυξάνεται και από την έναρξη του πρωταθλήματος σχεδόν από όλες τις ομάδες προεξάρχοντος του ΟΣΦΠ, να έχουν γίνει δηλώσεις/ανακοινώσεις που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο άρθρο του κώδικα δεοντολογίας.

Προφανώς πρόκειται για παθητική πολιτική που έχει επιλέξει, πιθανόν προς το παρόν, να ακολουθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τα όργανά της,  με την οποία όμως καθίσταται εν τοις πράγμασι ανενεργή η διάταξη του κώδικα δεοντολογίας για τις δυσμενείς κρίσεις αρχών και οργάνων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή